• Pajzsmirigy

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Pajzsmirigy műtétem volt 6 hete. a calcium szint nagyon lecsökkent és hiába szedek elég nagy mennyiségbe nem emelkedik. Mi lehet a gond.

        WEBBeteg szakértő válasza a kalciumhiány témában

        Tisztelt Beteg!

        A pajzsmirigy műtét során sok esetben eltávolításra kerül (ill. többnyire
        visszafordítható módon sérül) a 4 db mellékpajzsmirigy, amely a
        kalcium szintet szabályozza. Ez ugyan ritkán történik meg, de ilyen
        esetekben csökken a kalcium szint, mely súlyosabb formában tüneteket
        is okoz (zsibbadás, görcsök). A műtétet végző intézményben, ill.
        endokrin szakrendelésen kell jelentkeznie, mert az Ön által alkalmazott
        kalcium pótlás nem elég, más készítmény bevezetésére lehet szükség
        (remélhetőeg csak átmeneti időszakra).

        Üdvözlettel:

         

         Dr. Balogh Imre  endokrinológus

         


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2008-11-20 18:05:36; Megválaszolva: 2011. augusztus 16., 13:36

      • Kérdések és válaszok a témakörben: