• Káros-e?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő! Köszönöm a válaszát az előző kérdésemre, ami a pajzsmirigy göbbel kapcsolatos. Ha jól értelmezem, akkor két lehetőség van a megoldásra. A műtéti eltávolítás és a másik, hogy sugárzó izotópot itatnak velem. A kérdésem a következő lenne: a sugárzó izotóp kifejezetten a pajzsmirigyben lévő göbre és annak a működésére hat pusztitóan, vagy az egészséges szervekre is hat, persze károsan. Bármennyire is félek a műtéttől, ha a sugárzó izotópnak roncsoló hatása van a szervezetemre, természetesen a műtétet fogom választani. De mindenekelőtt tisztában szeretnék lenni ezzel a dologgal. Köszönettel: Edit.

        WEBBeteg szakértő válasza a sugárzó izotóp témában

        Kedves kérdező!

        Ez az izotóp csak a pajzsmirigyben halmozódik fel, ott is csak az erőteljesebben működő részben. Ezért gyakorlatilag csak a túlműködő göböt pusztíthatja el. Az  izotóp ezután a vizelettel kiürül. Nem károsít más szerveket.

        Dr. Fáklya Mónika endokrinológus

         


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2008-11-04 16:08:57; Megválaszolva: 2011. augusztus 12., 10:13

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        Olajozott fültisztítás
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés