Normál pajzsmirigyszint gyermekvárás idején

Több éve vannak emésztési panaszaim, súlyproblémával küzdök, hullik a hajam, így háziorvosom TSH vizsgálatot javasolt, aminek az eredménye 4, 027 lett. Igaz, hogy ez határértéken belül van, viszont babát tervezünk, és úgy hallottam, hogy ebben az esetben ez nem mehet 2 fölé. Szükséges-e szakorvoshoz fordulnom, vagy ez nem befolyásol semmit?

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza TSH témában

Ha a TSH-ja rendben van, akkor nagy valószínűséggel jó az fT4 és az fT3 szintje is, így a baba pajzsmirigyhormon ellátottsága megfelelő lesz. A felső határ közelében levő TSH-t akár jódhiány is okozhatja, de ahhoz, hogy eldönthessük nincs-e ellenjavallata a jód szedésének érdemes a pajzsmirigy ellenes antitesteket is megméretni.

Ha ezek rendben vannak, jódhiányos területeken napi 200 ug jodid javasolt terhességben. Ezen vizsgálatok elvégzése endokrinológiai szakrendelésen lehetséges.

Dr. Fáklya Mónika endokrinológus

Kérdés: 2008. október 31., 20:49; Megválaszolva: 2011. augusztus 12., 08:48
Kérdések és válaszok: Endokrin betegségek
Inzulinrezisztens vagyok?
Szputnyik v oltás
Lehet inzulinrezisztancia?
Dr Fáklya Mónikához: Terhesen...
Magas prolactin szint