• Szőrösödöm pedig lány vagyok

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Serdülőkorom óta erősebb szőrnövekedést tapasztalok magamon. A bajusz tájékon és az államon is csúnya fekete szőrszálak nőnek, valamint a kezemen és a lábamon is a kortársaimhoz képest erősebb szőrnövekedésem van. Mitől van ez és mit kell tennem, hogy megszűnjön?

        WEBBeteg szakértő válasza a hormonzavar témában

        Nőkben az állon és az ajkak felett kialakuló erőteljesebb szőrnövekedés fokozott férfi hormontermelésre vezethető vissza. Ennek oka lehet a petefészkek hibás működése, de származhat a mellékvesekéregből is. Leggyakrabban az elhízással együtt járó petefészek működési zavar áll a háttérben, ami testsúlycsökkentéssel, esetleg, súlyosabb esetben gyógyszerrel kezelhető. Ezen kívül még számos ok felmerülhet, aminek felsorolása hosszú lenne. A karokon és a lábszáron levő erőteljesebb szőrnövekedés lehet családi vonás is. Mindenképpen ajánlatos endokrinológus szakorvos felkeresése, mert a pontos diagnózis felállítása után, megfelelő kezeléssel a panasz orvosolható.

        Dr. Fáklya Mónika endokrinológus


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2008-02-21 21:39:56; Megválaszolva: 2011. július 27., 11:46

      • Kérdések és válaszok a témakörben: