• Pajzsmirigy probléma?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        üdvözlöm!tavaly tavasszal megállapitották hogy pajzsmirigyemen göb látható azon belül egy kis ciszta.ebből mintát vettek szerencsére nem rosszindulatu.mindez ugy derült ki hogy érztem valami furcsát a torkomban,mintha valami meg lenne akadva.most 34hetes kismama vagyok.egy honapja érzem ugyanazokat a tüneteket.tsh tökéletes,viszont a nyakamon érzem hogy duzzadtabb a jobb oldal.félek ujra elöjött ez a betegség!okozhat e bajt a babának?elmentem fül orr gégészhez,kértem volna beutalót pajzsmirigy ultrahangra,szerettem volna ha hozzá értő ember is megnyugtat,hogy nem más okozta panasz(pl gégerák)érdekelne hogy ez a göb át tud e változni rosszindulatúvá,esetleg szülhetek e rendessen,az erölködésre gondolok,árthat e?tele vagyok félelmekkel,mert néha azért fájdogál a nyakam.mit jelenthet ez?és mért nem küldött el az orvos legalább ultrahangra?terjedhet ez a göb-ciszta a tüdö felé,esetleg az agyba is?mit tehetnék hova fordulhatnék ön szerint,ahol ugy érzem foglalkoznak a problémámmal?kérem szépen mielöbbi válaszát!előre is köszönöm!egy nagyon aggódó kismama!

        WEBBeteg szakértő válasza a pajzsmirigy témában

        Kedves kismama!
         
        Ha a TSH-ja normális, akkor a baba el van látva pajzsmirigyhormonnal, ezen nem kell aggódnia. A pajzsmirigygöbök követése azért javasolt, hogy észrevegyük a növekedést ill. ha erre utaló tünet van, a rosszindulatú elfajulást. Ezt endokrinológiai szakrendelésen végzik, ide érdemes elmennie. A pajzsmirigy göbös elváltozása miatt szülhet természetes úton. A jóindulatú göbök nem terjednek, ezek helyben a pajzsmirigyben alakulnak ki és ott is maradnak. A nagyságuk és a számuk változhat. Kérem próbáljon megnyugodni, ennek érdekében nézesse meg magát endokrinológiai szakrendelésen. Könnyű szülést és jó egészséget kívánok!
         
        Üdvözlettel:

         Dr. Fáklya Mónika  endokrinológus


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2008-10-27 21:49:21; Megválaszolva: 2011. augusztus 11., 09:56

      • Kérdések és válaszok a témakörben: