• Labor eredmény

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Szíveskedjenek megírni, hogy a hGH 0,54 ng/ml értékem jónak mondható -e annak ellenére, hogy a labor értékek között olvastam, hogy a helyes érték 4,4-13 ng/ml. Van -e tennivaló? Köszönettel

        WEBBeteg szakértő válasza a labor vizsgálatok témában

        Kedves kérdező!

        Az endokrinológiában a normálértékek sok tényezőtől függenek, bonyolultabb értékelni, mint sok más egyéb laborleletet. Vegyük pl. a hGH-t. Ennek más és más a normál szintje az életkor függvényében. (Serdülő korban a legmagasabb, majd a kor előrehaladtával csökken.)
        Emellett mivel  a szervezetben ciklusosan választódik el, nem lehet tudni, hogy éppen a ciklus melyik pontját mértük be.
        Informatívabb, ha  a növekedési hormon elválasztásra más laborértékekből következtetünk. Ilyen pl. az IGF-I, de sajnos ez  kevés helyen áll rendelkezésre.
        A válaszom mindenesetre az, hogy ez a hGH szint lehet akár normális is, de ezt megmondani egyéb adatok ismeretében nem lehet. Jobb, ha az az orvos értékeli ki, aki levette, hiszen ő ismeri Önt és a panaszait is.

        Dr. Fáklya Mónika endokrinológus


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2008-05-03 19:25:13; Megválaszolva: 2011. július 28., 07:55

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        Olajozott fültisztítás
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés