• Acromegália?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Köszönöm „Acromegália?” /08.07.25./ témáju kérdésemre dr.Biró Csaba István válaszát. Kérdésem az volt, hogy jó laboreredményeim ellenére évek óta, lassu folyamatként deformálódik az arcom, a fogsoromon is észlelhető, arcomban feszitő érzés, baloldalt nagyobb változás, a szemem sarkában a bőr húzódását is észeltem, míg nem alkalmazkodott a bőr az elváltozáshoz. Látásom sokat romlott, a fejem „fáj”./Nem a szokásos fejfájás és nem állandóan./ Nem vagyok feltűnően torz, a változás lassú, évek óta tart / A betegségem hyperprolactinaemia 1995-ben kezdődött, hyphophysis mikroadenoma 5 mm, Bromocriptin szedésére rendezőtt, 2004-re /ez volt az utolsó MRI/ 2 mm-re csökkent, azóta is vannak tüneteim. Biró dr.tanácsára az endokrinológusomtól kértem MRI vizsgálatot, elutasított, aztán a feletteséhez, nem szakorvos, tanár, gondolom nagyobb tudással, de határozottabb elutasítással, tüneteimre nem is figyelve. vagyis nemtörődömséggel. Egy eü intézménynek olyan nagy költség egy MRI elvégzése, hogy tünetek mellett jó laborral, csak azért, hogy egy betegséget biztosra megállapítsanak, ezt nem lehet egy orvosnak kérni? A médiában tudnak az orvosok nyilatkozni, hogy a betegségeket meg kell előzni, de a gyakorlat az, hogy ha már gyanúja is van a betegségnek, akkor sem törődnek vele, csak akkor ha már közép, vagy végső stádiumban van. Lakókörzetemben nem mehetek endokrinológushoz ezek után, várjam nagy nyugalommal elviselve a tudatot és a tüneteket, hogy egy nem gyakori betegség még évekig rosszabbodjon. Kérem segítsenek kihez fordulhatok egy kivizsgálásra. Köszönettel.

        WEBBeteg szakértő válasza a acromegalia témában

        Tisztelt Kérdező!

        Sajnálom, hogy ilyen nehéz helyzetbe került. Én biztosan felkeresnék még egy endokrinológust, és az ő véleményét is meghallgatnám. Ajánlom figyelmébe  Dr. Balogh Imre  endokrinológusunkat, akinek Debrecenben található magánrendelése, ha nincs túl messze az Ön lakhelyétől.

        Dr. Jóna Angelika


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2008-09-25 15:19:18; Megválaszolva: 2011. augusztus 08., 13:39

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés