• Hormonvizsgálat eredményei

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő! Elnézést, hogy megint írok, de időközben megérkeztek a laboreredményeim, és csak jövő héten tudok visszamenni, így utána szeretnék nézni még egynek, és másnak. Írtam, a töröknyereg röntgen eredményeimről, a laborleletek a következők, csak azt írom ami nincs a normál tartományban. -prolaktin: 93.603 normál tartomány 1.20-19.00 ng/ml -szabad kálciumszint: 3.93 normál tartomány 4.00-5.20 mg/dl -tesztoszteron: 1.14 normál tartomány: 0.06-0.82 ng/ml Nézték még a vércukorszintet, az összfehérjeszintet, az összkálciumszintet, FT4-et, TSH-t, kortizolt, ATPO-t ezek rendben voltak. A tüneteim: hajhullás, hízás, szőrösödés, idegesség, alvászavarok, libidó csökkenése. A menstruációm rendszeres, de kevesebb, mint volt, és gyakran kellemetlen alhasi fájást érzek. Kb egy hónapja voltam nőgyógyászati vizsgálaton, ekográfon, a doktor Úr nem mondott semmi elváltozást. Kérdésem, hogy Ön szerint ez lehet PCOS? Vagy mi más egyéb? Szükséges Mágneses Rezonancia vizsgálatra mennem, ezzel a prolaktin szinttel? És milyen laboreredményekre van még szükség a diagnózishoz? Olvastam hogy az LH-t, és az FSH-t is szokták nézni ebben az esetben, és az inzulinrezisztenciát is. A vércukor szint nem mutatja az inzulinrezisztenciát? És a prolaktinon belül kell vizsgálni az összprolaktint, az aktiv prolaktint, és a makroprolaktint is? A kezelésről is kérdezni szeretném, olvastam a hipofizís.hu-n, hogy 100-200 ng/ml között számít a prolaktinszint adenómagyanúsnak, ez a szint ami nekem van ezt azt jelenti, hogy Bromocriptint kell már szednem, vagy lehet természetesebb gyógymóddal is kezelni? És a tesztoszteron szint csökkentésére milyen gyógyszereket szoktak adni? Válaszát előre is köszönöm, Tisztelettel, Klára

        WEBBeteg szakértő válasza a labor eredmények témában

        Kedves kérdező!
         
        A magas prolactin szint utalhat PCOS-re, de számos egyéb oka is lehet. Érdemes megnézni a makroprolactint is. A FSH, LH szintek értékeléséhez, azokat a ciklus 3-5. napja között szokták levenni, lehet, hogy ezért nem vettek most öntől ilyen vizsgálatra vért.
        A vércukorszint nem mutatja az inzulinrezisztenciát, ezt a glükózterheléssel párhuzamosan levett inzulinszintekből tudják megmondani.
        A kezelésről konzultáljon orvosával, ez szerintem még vizsgálatok függvénye is.
         

        Dr. Fáklya Mónika


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2008-09-11 15:49:06; Megválaszolva: 2011. augusztus 05., 09:05

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Infografika és videó
      • Hirdetés