• Pajzsmirigy-extrák

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő! 45 éves nő vagyok. Júniusban diagnosztizáltak hyperthyreosist. Különösebb klinikai tünetek nem voltak. Aug. 20. környékén kirándulni voltunk a hegyekben, 2 alkalommal is tettünk 15-18 km-es túrát, elég rendesen másztunk hegyet is. Azóta a Huma-Pronolt 2x1/2-re kellett emelnem, mert a nyugalmi pulzus megemelkedett, még éjfélkor is 100-110 volt, de a nagyobb gond az, hogy extrák is jelentkeztek elég sűrűn (5-10/perc) alkalmanként, és nemegyszer 1-1 extra helyett sorozat jelentkezett rendszertelen pulzus kíséretében. Mára már eléggé kimerített a folyamatos szorítás-nagyütés, fáradt vagyok, s megköszönöm, ha tud valami tanácsot adni, mert a napi munkámat sem tudom hatékonyan végezni. Xanax-ot is bevettem elalvás előtt, de semmi hatását nem érzek. Általában az "extrázás"-nál a sportot javasolják, de nekem pont ezután jelentkezett, így nem hinném, hogy ez most beválna. A meglévő mitrális prolapsus mellett soha nem volt ilyen sokszor jelentkező és fizikailag kimerítő "extrázás". Válaszát előre is köszönöm: Kata

        WEBBeteg szakértő válasza a pajzsmirigy túlműködés témában

        Kedves kérdező!

        Ha valakinek túlműködik a pajzsmirigye, az önmagában is megterheli a keringést, számos egyéb tünet mellett. Nagyfokú fáradékonysággal jár, gyakorlatilag minden szervrendszerre hatással van. Ilyenkor fokozott kímélet, pihenés, a szív és a keringés tehermentesítése nagyon fontos. Semmiképpen nem javasolt a fokozott testmozgás, gyerekeket még a testnevelés óra alól is felmentjük. Mint ahogy tapasztalta is az erőteljes mozgásra panaszai romlottak. Nem ismerem a hormonszintjeit, de véleményem szerint vagy még mindig magasak, vagy újra megemelkedhettek. Feltétlenül javaslom gondozó orvosa felkeresését mihamarabb és a kifejezett pihenő életmódot a hormonszintek rendeződéséig ill. még utána is néhány hónapig.

         Dr. Fáklya Mónika endokrinológus

         


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2008-08-27 09:25:40; Megválaszolva: 2011. augusztus 04., 13:30

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés