Hiperinzulinaemia

Tisztelt Dr. Tänczer Tímea! Korábban segített ez eredményeim értelmezésében: glükóz: 4,4, glükóz 60 p: 6,7, glükóz 120 p: 2,7. Inzulin: 4,7, inzulin 60 p: 120.57, inzulin 120p: 15,9. A doktornő válasza szerint ennek oka az inzulinszekréció lassabb csökkenése, illetve a 60 perces magas inzulinérték. Azóta jártam orvosnál is, aki hiperinzulinaemiat állapított meg. Azt olvastam, hogy ezt IR vagy inzulinóma okozhatja. Az IR-t kizárta a kezelőorvosom, tekintve, hogy jól reagálok az inzulinra. Az értékeim alapján lehet inzulinómám, vagy az azt jelentené, hogy a 0 és a 120 perces inzulin értékek is magasak lennének, nem csak a 60 perces? Mi okozhatja ezen kívül a magas inzulinértéket és annak lassabb csökkenését? Szükséges kivizsgáltatás inzulinóma irányában? Válaszát előre is köszönöm!

Dr. Fáklya Mónika válasza inzulin témában

Tisztelt kérdező!

Ezek az értékek kizárják az inzulinómát. Nem szükséges kivizsgálás ennek irányában.

Dr. Fáklya Mónika
Dr. Fáklya Mónika endokrinológus, gyermekgyógyász
Kérdés: 2021. december 21., 14:43; Megválaszolva: 2021. december 29., 15:12
Kérdések és válaszok: Endokrin betegségek
Adimet XR 1000
Tisztelt Doktornő / Doktor Úr! 33 éves férfi vagyok, normál testalkattal, átlagos életmóddal. Kb. 16 éves korom óta vannak súlyosabb aknés...
laboreredmények értékelése
Tisztelt Doktornő/Úr! Olyan tünetekkel mentem el nemrég endokrinológus szakorvoshoz, hogy hirtelen hízás lépett fel, annak ellenére, hogy erős...
Inzulinrezisztencia?
Kedves Doktor Úr/Doktornő! Hisztaminintolerancia gyanújával voltam vérvételen (DAO=2,2 U/ml) , de gondoltam megnézetem a cukrot, inzulint...
Endokrinológiai zavar lehet?
Tisztelt Dr. Fáklya Mónika! Az előző kérdésemre azt írta, túlsúly okozhatja a problémámat. 160 cm és 54 kg vagyok, 3.5 kg-val könnyebb, mint a...
Inzulinrezisztencia?
Babát szeretnénk, már több , mint 3. éve,sajnos eddig nem sikerült,pedig már volt 3 inszeminációm! Laporoszkópos műtétem volt 2 szer és a...