Tesztoszteron szint

Tisztelt Doktornő/Doktor Úr! Fokozott hajhullás miatt kértem egy komplex hajhullás laborcsomagot, melyben annyi eltérés volt, hogy a tesztoszteron szintem 2,77 nmol/l a referenciaérték szerint ez 2,59ig normális, míg más helyen 2,9-et olvastam felső határnak. Az lenne a kérdésem, hogy ez az emelkedés okozhat-e hajhullást, illetve, hogy ilyen arányú eltérés miatt érdemes-e endokrinológust felkeresni. (Nem szedek fogamzásgátló tablettát, ciklusom normális)

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Fáklya Mónika válasza hajhullás témában

Tisztelt kérdező!

Igen, ezért érdemes endokrinológust felkeresnie, mert állhat a hajhullás hátterében emelkedett tesztoszteron szint.

Dr. Fáklya Mónika
Dr. Fáklya Mónika endokrinológus, gyermekgyógyász
Kérdés: 2021. augusztus 25., 20:42; Megválaszolva: 2021. szeptember 01., 19:34
Kérdések és válaszok: Endokrin betegségek
Hajhullás oka
Tisztelt Doktornő! Már 4 éve hullik a hajam. Voltam bőrgyógyásznál, immunológián, nőgyógyásznál. Nem találtak a hajhullásnak okát....
Hajhullás oka
Több éve hullik a hajam. Most már nagyon ritka, főleg a fejtetőn. Súlyproblémáim vannak. Keveset eszem, sokat mozgok, de a 165 cm magasságomhoz 84 kg...
Brutális hajhullás
Tisztelt Doktornő/Doktor úr! Kislányom 14 éves. Másfél éve volt egy betegsége: rosszindulatú pajzsmirigy daganat, minek következtében...
Erős hajhullás
Tisztelt Orvosok! Évek óta (min 8) erős hajhullással küzdöm, hol enyhül, hol erősödik. Mára már harmad annyi hajam maradt mint előtte. Naponta...
Progeszteron pótlás férfiakban
Tisztelt Doktornő! A következő problémával fordulok Önhöz. Hajdúsítás volt a cél, amelyet meg szerettem volna valósítani. Az internetes...