Alacsony glukoz

23 éves lányom reggeli órákban ment vérvételre, előtte kávét ivott, és pár szem pogácsát is evett, a labor eredményén a glukoz szint 3.7 lett, ami a referencia értékhez képest alacsony. A vas, ami még kevés, 5.7, az amiláz pedig több, 105. Azon kívül, hogy a feje időnként szokott fájni, és nagyon ritkán szédüléssel ébred reggel, semmi más tünete nincs. De ezek évek óta előfordulnak nála, normál laboreredmény mellett is. A háziorvos diabetológiára adott beutalót, de nem szeretne orvoshoz menni, mivel teljesen egészségesnek érzi magát. Szeretném megkérdezni, hogy ez az érték mennyire kóros, feltétlen indokolt- e orvosi kivizsgálás? Az étkezéséről annyit, hogy nem mindig eszik rendszeresen, sokszor napközben alig, este viszont sokat. Egyébként teljesen normális testalkat, 170cm magas, és 57-58kg a testsúlya. Köszönöm szépen a választ! Krisztina

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Fáklya Mónika válasza glükózszint témában

Tisztelt kérdező!

A fenti életmódot is figyelembe véve nem tartom kórosnak ezt az eredményt.

Dr. Fáklya Mónika
Dr. Fáklya Mónika endokrinológus, gyermekgyógyász
Kérdés: 2021. június 09., 08:10; Megválaszolva: 2021. június 21., 13:06
Kérdések és válaszok: Endokrin betegségek
TSH érték terhesség alatt
Pajzsmirigy értékek
Üdvözlöm! Szeretném kérni szakmai véleményét. kb. 14 éve szedem az Euthyrox 100 -as tablettát, 8 hónapja 100-ról 125 ug-re emelkedett az...
Inzulin rezisztencia és pajzsmirigy...
Cukorterheléses vérvétel eredménye
Tisztelt Doktornő/Doktorúr! Cukorterheleses vérvételem eredménye a következő lett: Glükóz: 4,8 Glükóz 60': 6,6 Glükóz 120': 4,1 Inzulin:...
Hajhullás oka
Több éve hullik a hajam. Most már nagyon ritka, főleg a fejtetőn. Súlyproblémáim vannak. Keveset eszem, sokat mozgok, de a 165 cm magasságomhoz 84...