Terheléses vércukorvizsgálat lelet

Tisztelt Doktornő/Úr! Szeretném megkérdezni, hogy terheléses vércukorvizsgálatról az alábbi eredményeim jók-e, vagy fennállhat-e valamilyen probléma, esetleg inzulinrezisztencia, vagy más, kell-e vele szakorvoshoz mennem. Glükóz (fluoridos csõ) 4,6 mmol/L Glükóz 60' (glükóz terhelés után) 4,6 mmol/L Glükóz 120'(glükóz terhelés után) 4,8 mmol/L Inzulin 12,9 mIU/L Inzulin 60 perc 59,4 mIU/L Inzulin 120 perc 37,7 mIU/L HOMA-IR 2,6 Ezen kívül szeretném megkérdezni, hogy az normális-e, hogy ujjon néhány milliméteres felszíni bőrsérülés esetén körülötte 1,5-2 cm^2-es lila folt keletkezik? Köszönöm válaszát!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Fáklya Mónika válasza inzulinrezisztencia témában

Tisztelt kérdező !

A terheléses eredmények rendben vannak. A kezét mutassa meg orvosnak. Látatlanban erről nem tudok véleményt mondani.

Dr. Fáklya Mónika
Dr. Fáklya Mónika endokrinológus, gyermekgyógyász
Kérdés: 2021. február 08., 17:35; Megválaszolva: 2021. február 12., 15:50
Kérdések és válaszok: Endokrin betegségek
Inzulinrezisztens vagyok?
Szputnyik v oltás
Lehet inzulinrezisztancia?
Dr Fáklya Mónikához: Terhesen...
Magas prolactin szint