pajzsmirigy

Kedves Doktor Nő! 11éves lányom rutin vérvételén kiderült, hogy 5,1 az éhgyomri cukorja, 8,2 a koleszterinje, vvt is emelkedett.TSH-ja 6,1. Nem túlsúlyos a gyerek,kicsit soványbb is, mint kellene lennie.Nincs más betegsége.Engem a 6,1 tsh nagyon felzaklatott, ezért kértem a körzeti orvost, hogy küldje el a gyereket egy PM uh ra.Nekem hasimotho thireoditisem van és pm alulmüködésem, l-trioxint szedek. Ma megvolt az uh .Leírnám röviden: Isthmus 2mm,pm jobb lebeny: 4,3cm3, bal lebeny: 4,8cm3,mindkét lebeny finoman inhomogén szerkezetű, állományában néhány apró elmosodott kontoru 2-3mmes csökkent echogenitásu góc látható.A vascularisatio fokozottabb .Substernalis terjedés nem látható.Trachea légsávja közép vonalban, nyaki nagyerek norm. Vél: thyreoditis susp. Gyermek endokrinologián nincs rendelés, a covid miatt. Igényel valamilyen kezelést? Azért kértem a vérvételt,mert ingerlékeny, romlott a tanulmányi átlaga is és éjszakákat nem tud aludni.Lehet emiatt van? Köszönöm a választ! Tisztelettel: Gabriella

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Fáklya Mónika válasza pajzsmirigy betegség témában

Tisztelt kérdező!

Javasolom gyermekendokrin szakrendelés felkeresését mert a leletek alapján felmerül a gyermeknél is a pajzsmirigy gyulladás gyanúja. Már van rendelés (magam is rendelek) .

Dr. Fáklya Mónika
Dr. Fáklya Mónika endokrinológus, gyermekgyógyász
Kérdés: 2021. január 22., 13:08; Megválaszolva: 2021. január 29., 19:51
Kérdések és válaszok: Endokrin betegségek
Szputnyik v oltás
Lehet inzulinrezisztancia?
Fülcsengés hormonális gondoktól?
Szelén szedése