Mellérzénység

Tisztelt Doktornő/Doktor Úr! Kb másfél éve ovulacio után érzékenyebbek a melleim, az utóbbi fél évben ez az érzékenység sokkal erősebb lett, minden mozdulatnál, pici érintésre fáj. Változó h mikor kezdődik, kb 2-7 nappal ovulacio utan. Pajzsmirigy megnaggyobbodasom van, voltam is kivizsgáláson, legutóbb nyaron volt kontroll. A fenti panaszt elfelejtettem mondani. Egy labor leletet csatoltam. A pajzsmirigyemben göbök vannak, citologiai vizsgálat is volt, de negatív lett. A doktornő akinél voltam nem írt fel gyógyszert, étrendet. 1 év múlva vár vissza kontrollra (2021 nyár) , ha nagyobb lesz a pajzsmirigyem, azt mondta lehet műteni kell. Babát tervezünk. Már van két gyermekem. A tsh-m jó volt, azt mondta, ez az egész nem befolyásolja a babatervezést. A kérdéseim a következők: Aggódjak emiatt a mellérzénység miatt? Megfelelő étrenddel nem lehetne mégis támogatni a pajzsmirigy műkődését? Ezzel segíteni a teherbeesést is, illetve a műtét kockázatát csökkenteni? Nagyon köszönöm a segítséget! Mindenjókat! 8-)

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Fáklya Mónika válasza pajzsmirigy betegség témában

Tisztelt kérdező!

A mell érzékenysége ebben a szakaszban normális, teendőt nem igényel. A pajzsmirigy működése jelenleg rendben van, de pajzsmirigy ellenes autoantitest pozitivitása miatt - ami autoimmun gyulladást jelez- követés szükséges. Szelén szedése javasolható.

Dr. Fáklya Mónika
Dr. Fáklya Mónika endokrinológus, gyermekgyógyász
Kérdés: 2020. december 29., 04:47; Megválaszolva: 2021. január 02., 17:31
Kérdések és válaszok: Endokrin betegségek
Szputnyik v oltás
Lehet inzulinrezisztancia?
Fülcsengés hormonális gondoktól?
Szelén szedése