Inzulinrezisztencia

Üdvözlöm! Másfél éve amikor terhes voltam , csináltak nálam terheléses cukor vizsgálatot. Ott az első vérvétel értèke 5,7 lett majd a 120 perces 5,8. Nem is foglalkozott vele senki, igy én is gondoltam hogy ez jo. Most igy másfél év mulva vannak rosszulléteim, hetente többször is. Remegés, sürü vizelési kényszer,száj, kéz zsibbadás. Elmentem orvoshoz, aki azt mondta, hogy inzulinrezisztenciám van, és hogy ez a vérvizsgálat is erre utal amit terhesen csináltak. Ön szerint is erre utal, és ez lehet a baj? Előre is köszönöm a válaszát!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Fáklya Mónika válasza inzulinrezisztencia témában

Tisztelt kérdező!

Ennyi eredményből nem lehet IR diagnózist felállítani. Egyrészt nincsen mellette inzulin érték, másrészt mind a 0, mind a 120 perces glükóz érték normális.

A panaszai nem IR tipikus panaszok.

Dr. Fáklya Mónika
Dr. Fáklya Mónika endokrinológus, gyermekgyógyász
Kérdés: 2020. november 10., 15:23; Megválaszolva: 2020. november 13., 18:54
Kérdések és válaszok: Endokrin betegségek
Visszatérő IR?
Inzulin rezisztencia és pajzsmirigy...
Terheléses vércukorvizsgálat lelet
Tisztelt Doktornő/Úr! Szeretném megkérdezni, hogy terheléses vércukorvizsgálatról az alábbi eredményeim jók-e, vagy fennállhat-e valamilyen...
Valóban inzulinrezisztencia?
Kedves Rakk Erika Doktornő! Korábban írtam Önnek, amennyiben ez nem IR, akkor Ön szerint semmilyen cukoranyagcsere-betegség nem áll fent? Most...
Okozhatja inzulinrezisztencia a...
Tisztelt Doktornő /úr, A véleményét szeretném kikérni az alábbi cukor / inzulin terheléses vizsgálatom eredményével kapcsolatban. A vizsgálat...