Pajzsmirígy

Tisztelt Doktor Nő/Úr! Koleszterincsökkentés célból szertnék lecitint (szójaalapú) szedni,mivel gyógyszert nem szedek rá. Pajzsmirígy alulműködésemre (TSH 1,79) L.Thyroxint szedek.Kérdésem: csökkenti e ennek hatását a lecitin? Másik kérdésem: okozhat e elváltozást az emlők mirígyszerkezetére? Köszönöm megtisztelő válaszukat!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Fáklya Mónika válasza pajzsmirigy betegség témában

Tisztelt kérdező!

A szója ismert fitoösztrogén tartalmú gyógyszer. Az hogy a gyártás során a belőle készült lecitinben van-e még fitoösztrogén, sajnos nem tudom megmondani. a fitoösztrogén hatással lehet a női emlőszövetre és a pajzsmirigy hormon szintek mérésére is lehet kis befolyása.

Dr. Fáklya Mónika
Dr. Fáklya Mónika endokrinológus, gyermekgyógyász
Kérdés: 2020. november 05., 20:56; Megválaszolva: 2020. november 09., 09:12
Kérdések és válaszok: Endokrin betegségek
Szputnyik v oltás
Lehet inzulinrezisztancia?
Fülcsengés hormonális gondoktól?
Szelén szedése