ths és hormonpótlás

Tisztelt Orvosszakértő! 66 éves nő vagyok, kontroll labor alkalmával a TSH 5.519 lett, viszont T hormonokat nem néztek, háziorvosom L-thyroxin henning 50g tablettát írt fel és 3 hónap múlva kontroll. Mit csináljak, beszedjem, úgy hogy T hormonokat nem is néztek vagy menjek más orvoshoz? Veszélyes lehet így a hormon? Köszönöm válaszukat! Mária

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Fáklya Mónika válasza pajzsmirigy betegség témában

Tisztel kérdező!

Az ön életkorában ez a TSH nem igényel kezelést. A pajzsmirigy funkciót követni javaslom, és ha a TSH növekvő tendenciát mutat, akkor lehet indokolt a hormonpótlás. Endokrinológus bevonását javaslom.

Dr. Fáklya Mónika
Dr. Fáklya Mónika endokrinológus, gyermekgyógyász
Kérdés: 2020. október 19., 11:57; Megválaszolva: 2020. november 09., 09:03
Kérdések és válaszok: Endokrin betegségek
Megnövekedett pajzsmirigy
Tüdő CT vizsgálatom alkalmával pajzsmirigy megnagyobbodásra derült fény. A lelet leírása: a pajzsmirigy bal lebenye jelentősen megnagyobbodott...
Normális vércukor mellett is lehet...
Pajzsmirigy,nyirok csomók
Szputnyik - Hashimoto