• Pajzsmirigy göb

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Dr.Nő, Dr. Úr ! Véleményét szeretném kérni pajzsmirigy göbbel kapcsolatosan. 2019.áprilisban hirtelen látótér kiesésem volt, TIA-ra gyanakodott a orvos, ezért nyaki ultra küldött.Ennek során derült ki, hogy a pajzsmirigy mindkét lebenyében 1-1 göb van. A vérvételi eredményem teljes mértékben jó volt. Ezt követően voltam izotóp vizsgálaton, ahol kiderült, hogy a jobb lebenyben lévő a túlműködés jele lehet, a baloldali lebenyben lévő göb csökkent halmozású, ezért cytológiát végeztek, melynek jó lett az eredménye. A cytológiát fél év múlvan 2019.novemberében megismételték, mely szintén jó eredménnyel zárult, javasolták egy év múlva, vagyis most novemberben a vizsgálat ismétlését. A múlt héten ismételten ultrahangon voltam, melynek során kiderült, hogy a göbök nem nőttek,6 mm mind a kettő viszont lett egy 3. göb is, az istmusban, az is 6 mm. Ezzel kapcsolatban szeretném kérdezni, hogy ezzel a 3. göbbel mi lenne a továbbiakban a teendő? Jelenleg panaszt nem okoz. Pajzsmirigy túlműködésre jellemző tüneteim sincsenek szerencsére. Válaszát megköszönve, tisztelettel

        Dr. Fáklya Mónika válasza a pajzsmirigy betegség témában

        Tisztelt kérdező! A pajzsmirigyben levő 1 cm alatti göbökkel teendő nincsen, UH-os követés javasolt.


        Dr. Fáklya Mónika
        endokrinológus, gyermekgyógyász Itt kérdezhet További orvosok

        Dr. Fáklya Mónika

        Kérdés: 2020. október 11., 19:03; Megválaszolva: 2020. október 12., 17:31

      • Kérdések és válaszok a témakörben: