Ptolactin

Kedves Orvosok! Tejcsorgásom van évek óta(kbb8 éve),már terhességem előtt is volt. Főleg peteérés után fokozódik a menzesz kezdetéig ilyenkor sokkal nagyobb lesz a mellem és feszül. Mellultrahang negatív lett. Voltam prolactin szint mérésen ami a következő lett. 2019 ben 07.22. én kezdődött a menstruációm a vérvétel 07.18.án volt aminek eredménye 16,26 ng/ml 2020 ban 06.18. án kezdődött a menstruációm és 06.29.én voltam vérvétel aminek eredménye 177 mlU/l. Sokat fáj a fejem mostanában,szinte folyamatosan. Sima angio mr vizdgálat is készült ami negatív lett,de ott azt mondták az agyalapi mirigyhez festéses vizsgálat kellene. Önök szerint jók a hormon eredményeim? A jó eredménytől függetlenül ,lehet agyalapi mirigy probléma a háttérben? Más autóimmun betegség is okozhat tejcsorgást? Hashimotonál olvastam talán erről,de ebben az irányban nem vizsgáltak.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Fáklya Mónika válasza a prolactin témában

Tisztelt kérdező! Referencia tartományt nem adott meg, a lelet értékeléséhez ez szükséges. A panaszai miatt mindenképpen javaslom, hogy keressen fel endokrinológust.

Dr. Fáklya Mónika
Dr. Fáklya Mónika endokrinológus, gyermekgyógyász
Kérdés: 2020. július 11., 08:15; Megválaszolva: 2020. július 20., 21:02
Kérdések és válaszok: Endokrin betegségek
Inzulinrezisztencia?
Pajzsmirigy probléma?
Mellérzénység
Vér eredmény értékelése