• Inzulinrezisztencia

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktornő/Doktor Úr! A vèrvètelnèl az alábbi èrtèkeket kaptam; Èhgyomri glukoz:5.5 60 perces glukóz: 6.0 120 perces glukóz: 5.3 Inzulin: 6.9 Inzulin 60 perces: 68.8 Inzulin 120 perces: 36.7 Inzulin rezisztencia: 1.69 Kèrem segìtsen kièrtèkelni az eredmènyt. Köszönöm szèpen. Timi

        Dr. Rakk Erika válasza a IR témában

        Tisztelt Kérdező! Önnek nincs inzulinrezisztenciája. Az utolsó eredmény az un. HOMA index, amit az éhomi vércukor és inzulinszintből számolnak. Ha 2 feletti az érték, az utal inzulinrezisztenciára. A glukóz-terhelés eredménye is norm.


        Dr. Rakk Erika
        diabetológus, endokrinológus, belgyógyász Itt kérdezhet További orvosok

        Dr. Rakk Erika

        Kérdés: 2019. december 13., 14:32; Megválaszolva: 2019. december 30., 12:14

      • Kérdések és válaszok a témakörben: