Pajzsmirigy göb strúma

Tisztelt Doktor úr! Pajzsmirigygöböt diagnoztizáltak nálam 3at is.A szövettani eredmény szerint strúma.Az egyik göb közel 3cm-es,és a kezelőorvos szerint ha tovább nől műteni kell.Aztszeretném kérdezni,hogy lehet e a göböket sclerotizálni,úgy mint a viszérnél?Csak a nyitott műtét létezik,illetve most a szelént szedem,megállitható e a növekedés?Válaszát előre is köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Fáklya Mónika válasza a pajzsmirigy betegség témában

Tisztelt kérdező! A göb növekedése nem állítható meg sajnos, és az orvosának igaza van a műtétet illetően. Van radiofrekvenciás kezelés a jóindulatú göbökre, de ez csak magánellátásban érhető el, meglehetősen magas áron. Interneten erről tud tájékozódni.

Dr. Fáklya Mónika
Dr. Fáklya Mónika endokrinológus, gyermekgyógyász
Kérdés: 2019. november 26., 20:33; Megválaszolva: 2019. december 03., 17:45
Kérdések és válaszok: Endokrin betegségek
pajzsmirigy, thyroxine mellékhatás
Pajzsmirigy
Tsh ingadozik
Inzulinrezisztencia
Pajzsmirígy