Emelkedett TSH érték

Tisztelt Doktornő! Kérdéssel, tanácsért fordulok önhöz.2002 óta pajzsmirigy alul működésem van. Letrox 50 mg-ot szedtem rá,terhességeim idején nagyobb dózist, aztán volt egy nagyobb mértékű fogyásom (sikeres diétának köszönhetően) és soknak bizonyult az 50 mg Letrox (folyamatosan hasmenésem volt tőle) , és most már évek óta az 50-esnek a felét 25 mg-ot szedek, beállították annak idején,minden évben járok vérvételre, hosszú évek óta rendben vannak az értékeim.A napokban került sor az éves kontroll vérvételre,és a TSH értékem 6.05 lett. A háziorvosom végeztette a vizsgálatot, ő azt ajánlotta, hogy növeljem a gyógyszerem adagját 50 mg-ra. A kérdésem az, hogy elegendő-e az ha emelem, vagy menjek szakrendelésre is, és beszéljek endokrinológussal? Szükséges-e hamarosan egy újabb vérvétel, vagy esetleg pajzsmirigy ultrahang? (Ultrahangon egy éve voltam utoljára, akkor minden rendben volt) . Válaszát előre is köszönöm: Üdvözlettel: Annamária

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Fáklya Mónika válasza pajzsmirigy betegség témában

Tisztelt kérdező!

Egyetértek a háziorvosával a gyógyszer adagjának emelésében.

Az emelt adag hatását 2 hónap múlva történő vérvétellel kellene ellenőrizni. Szakrendelésre évente tanácsos elmennie ellenőrzésre.

Dr. Fáklya Mónika
Dr. Fáklya Mónika endokrinológus, gyermekgyógyász
Kérdés: 2019. november 07., 15:14; Megválaszolva: 2019. november 10., 19:19
Kérdések és válaszok: Endokrin betegségek
Szputnyik v oltás
Lehet inzulinrezisztancia?
Fülcsengés hormonális gondoktól?
Szelén szedése