• Emelkedett TSH érték

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktornő! Kérdéssel, tanácsért fordulok önhöz.2002 óta pajzsmirigy alul működésem van. Letrox 50 mg-ot szedtem rá,terhességeim idején nagyobb dózist, aztán volt egy nagyobb mértékű fogyásom (sikeres diétának köszönhetően) és soknak bizonyult az 50 mg Letrox (folyamatosan hasmenésem volt tőle), és most már évek óta az 50-esnek a felét 25 mg-ot szedek, beállították annak idején,minden évben járok vérvételre, hosszú évek óta rendben vannak az értékeim.A napokban került sor az éves kontroll vérvételre,és a TSH értékem 6.05 lett. A háziorvosom végeztette a vizsgálatot, ő azt ajánlotta, hogy növeljem a gyógyszerem adagját 50 mg-ra. A kérdésem az, hogy elegendő-e az ha emelem, vagy menjek szakrendelésre is, és beszéljek endokrinológussal? Szükséges-e hamarosan egy újabb vérvétel, vagy esetleg pajzsmirigy ultrahang?(Ultrahangon egy éve voltam utoljára, akkor minden rendben volt). Válaszát előre is köszönöm: Üdvözlettel: Annamária

        Dr. Fáklya Mónika válasza a pajzsmirigy betegség témában

        Tisztelt kérdező! Egyetértek a háziorvosával a gyógyszer adagjának emelésében. Az emelt adag hatását 2 hónap múlva történő vérvétellel kellene ellenőrizni. Szakrendelésre évente tanácsos elmennie ellenőrzésre.


        Dr. Fáklya Mónika
        endokrinológus, gyermekgyógyász Itt kérdezhet

        Dr. Fáklya Mónika

        Kérdés: 2019. november 07., 15:14; Megválaszolva: 2019. november 10., 19:19

      • Kérdések és válaszok a témakörben: