• Laboreredmény

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Kedves Doktornő! Kisfiam egy fél év alatt elég sokat hízott.Emiatt a gyerekorvos elküldött az Endokrinológiára ahol teljes vérképet csináltak. Ezt megkapva kicsit vagyis nagyon aggódom. Kérem segítsen !!!! Triglicerid 0,54 - (0,99-2,10) Laktát dehidrogenáz 627 + (240 - 480) Abszolut eosinophil 0,940 + (0,000-0,800) Eosinophil 13 + (1-5) RDW-SD 37,3 - (41,2- 53,6) Trombocitaszám 413 + (150-400) Nagyon ideges vagyok. Komolyak az eltérések. Orvoshoz csak 20.-án kell menni és addig nem szeretnék idegeskedni. A többi értéke minden rendben. Köszönettel: Beatrix

        Dr. Balogh Andrea válasza a laboreredmények témában

        Kedves Kérdező! Nagyobb gondot nem látok a laborértékekben, bár ehhez természetesen látnom is kellene a kisfiát, illetve szóban átbeszélni a dolgokat. A laktát dehidrogenáz érték adódhat az ő esetében az elhízásból, tekintve, hogy a zsír a májsejtekben is lerakódik, illetve ha nagyobb testmozgást végez egy gyermek és izomláza van akkor is megemelkedhet ez az érték. Az eosinophyl szám emelkedése általában bélférgességben illetve allergiában fordul elő, érdemes a kisfiú székletét figyelgetni illetve az allergia nem feltétlenül okoz tüneteket az érték az erre való hajlamot is mutathatja. A kicsit emelkedett thrombocyta szám vírusfertőzésre utal, a többi érték nem jelentős, aggodalmat én így nem látok ezekben. Tisztelettel: Dr. Balogh Andrea gyermekorvos


        Kérdés: 2019. november 04., 19:08; Megválaszolva: 2019. november 12., 09:15

      • Kérdések és válaszok a témakörben: