Babatervezés-prolactin

Tisztelt Doktornő! Párommal babát tervezünk. Tavaly szeptember óta pajzsmirigy alulműködésre Letrox 75-öt szedek (50-el kezdtük és fokozatosan emeltük) . A mostani TSH-m 3,4 körüli. A hormonális vérvételem eredménye: 4.nap: Prolactin: 372 mU/L (Ref: 102-496) , FSH: 8,7 U/L (Ref: 3,5-12,5) , LH: 6,8 U/L (Ref: 2,4-12,6) , Progreszteron: 1,4nmol/L (Ref: 0,181-2,84) , Tesztoszteron: 1,03 nmol/L (Ref: 0,29-1,67) , LH/FSH: 0,78 (Ref: 0,82-1,12) , Ösztradiol: 48,6 pg/ml (12,4-233) 23. nap: Prolactin: 493 mU/L (Ref: 102-496) , Progreszteron: 46,2 nmol/L (Ref: 5,82-75,9) , Tesztoszteron: 0,86 nmol/L (Ref: 0,29-1,67) Szeretném megkérdezni, hogy mit gondol az eredményeimről? A nőgyógyászom szerint teljesen rendben vannak. Viszont a Prolactin határértékhez való közelítése nem tudom milyen hatással van a babatervezésre?! (ismerősömnek az orvos kisebb értékre is gyógyszert írt) Érdemes elmennem endokrinologushoz vagy ténylegesen jók az eredmények? Válaszát előre is köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Fáklya Mónika válasza prolactin témában

Tisztelt kérdező!

Ezek az értékek rendben vannak.

Dr. Fáklya Mónika
Dr. Fáklya Mónika endokrinológus, gyermekgyógyász
Kérdés: 2019. március 29., 10:26; Megválaszolva: 2019. április 06., 10:24
Kérdések és válaszok: Endokrin betegségek
Magas prolactin szint
Prolactin és mellékvese
Terheléses prolaktin vizsgálat...
Tisztelt Doktornő/Doktor Úr! A bal szememen villámlátás jelentkezett, ami kb. 4 hónapja tart. A szemorvos glaukómára gyanakszik, vagy az is lehet...
Koponya MR lelet
Tisztelt Doktor Úr! Az alábbi MR lelet értelmezésében kérném a segítségét. A 18 éves lányom leletéről lenne szó, akit az endokrinológus orvos...
Ptolactin
Kedves Orvosok! Tejcsorgásom van évek óta (kbb8 éve) ,már terhességem előtt is volt. Főleg peteérés után fokozódik a menzesz kezdetéig ilyenkor...