• Babatervezés-prolactin

        Legfrissebb cikkek a témában
        Nincs találat!
         

        Tisztelt Doktornő! Párommal babát tervezünk. Tavaly szeptember óta pajzsmirigy alulműködésre Letrox 75-öt szedek (50-el kezdtük és fokozatosan emeltük). A mostani TSH-m 3,4 körüli. A hormonális vérvételem eredménye: 4.nap: Prolactin:372 mU/L (Ref:102-496), FSH: 8,7 U/L (Ref:3,5-12,5), LH: 6,8 U/L (Ref:2,4-12,6), Progreszteron: 1,4nmol/L (Ref:0,181-2,84), Tesztoszteron: 1,03 nmol/L (Ref: 0,29-1,67), LH/FSH: 0,78 (Ref: 0,82-1,12), Ösztradiol: 48,6 pg/ml (12,4-233) 23. nap: Prolactin: 493 mU/L (Ref: 102-496), Progreszteron: 46,2 nmol/L (Ref:5,82-75,9), Tesztoszteron: 0,86 nmol/L (Ref: 0,29-1,67) Szeretném megkérdezni, hogy mit gondol az eredményeimről? A nőgyógyászom szerint teljesen rendben vannak. Viszont a Prolactin határértékhez való közelítése nem tudom milyen hatással van a babatervezésre?! (ismerősömnek az orvos kisebb értékre is gyógyszert írt) Érdemes elmennem endokrinologushoz vagy ténylegesen jók az eredmények? Válaszát előre is köszönöm!

        Dr. Fáklya Mónika válasza a prolactin témában

        Tisztelt kérdező! Ezek az értékek rendben vannak.


        Dr. Fáklya Mónika
        endokrinológus, gyermekgyógyász Itt kérdezhet

        Dr. Fáklya Mónika
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2019. március 29., 10:26; Megválaszolva: 2019. április 06., 10:24

      • Kérdések és válaszok a témakörben: