szüksèges ?

Tisztelt Doktornô/Doktorúr!Szeretnèm megkèrdezni az Ön vèlemènyèt azzal kapcsolatban,hogy pajzsmirigy alulmûkôdèsre kaptam egy Lerox nevû gyôgyszert.0.25 mg egy hètig,utána 50 mg. A leroxtól hányingerem van. Ez normális dolog,kb mennyi ido alatt fejti ki hatását? Az eredmènyeim a kovetkezok voltak: Tsh::2.684;T3: 5.11;T4: 8.55;Anti Tpo 0.4.Ezek a laboreredmènyek. Valamint a pajzsmirigyem göbös is,mindkettoben sok apro göb van. Az endokrinologus szerint normal göbok. Azt szeretnèm kèrdezni,hogy ilyen ertekekkel a Lerox szedese ajanlott? Mert nem feltetlenul szednek hormongyogyszert,ha nem muszáj. Köszönöm szèpen

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Fáklya Mónika válasza pajzsmirigy témában

Tisztelt kérdező!

A Letrox nem szokott hányingert okozni. Az fT4 szint alacsony, ez alapján indokolt a hormonpótlás, de a a TSH eredménye rendben van. Ez elég ritkán fordul elő. Javaslom a hormonszint mérések ismétlését a gyógyszer indítása előtt.

Dr. Fáklya Mónika
Dr. Fáklya Mónika endokrinológus, gyermekgyógyász
Kérdés: 2019. március 22., 10:39; Megválaszolva: 2019. április 05., 16:58
Kérdések és válaszok: Endokrin betegségek
Pajzsmirigy lelet műtét után
Pajzsmirigy
Pajzsmirigy UH lelet alapján van-e...
Pajzsmirigy göb
TSH érték terhesség alatt