• Pajzsmirgy gyulladás

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor Nő! 3 hónappal a szülés után pajzsmirigy gyulladás kezdődött nálam, a tsh ertekem 5,6 volt. Kezdeti gyogyszeradagolástol túlműködés lett ezert a gyogyszert nem szedtem.(eutyrox 50, 1, 5 honapig) Majd kiderult hogy igy újra megemelkedett a tsh 8,6 ra. Letroxot kezdtem ekkor szedni 1 hónapig birtam, aztan különböző tuneteim voltak:remegés, szédülés, rossz közérzet. Váltottunk eutiroxra, 1 honap utan szinten ugyanezek a tuneteim jottek elo. Bar ekkor már az ertekem lement 1,2 re. A tunetek miatt abbahagytam a gyógyszert, a tunetek elmultak de a tsh most 7 folott van. Eléggé feszít a nyakam is. Syntroxinera valtottunk de ettol is szedulok, remegek. Tanácstalan vagyok mit lehetne ezzel tenni, miért nem bírom a gyógyszereket szedni mindenféle tünet nélkül. Eredmenyek alapjan pedig kellene, mert igy ha nem szedem felmegy a tsh ertek. A t3 t4 jo, a t4 8 koruli, also hatarhoz kozeli. Segitseget nagyon köszönöm.

        Dr. Fáklya Mónika válasza a pajzsmirigy témában

        Tisztelt kérdező! Emelje lassan a gyógyszer adagját, akár 12,5 ug-onként. A hatóanyag mindegyik gyógyszernél ugyanaz, így a készítmények közül mindegy mit választanak. (bár a Syntroxine-t nem lehet osztani)jRemélem, így fogja tudni szedni a gyógyszert.


        Dr. Fáklya Mónika
        endokrinológus, gyermekgyógyász Itt kérdezhet

        Dr. Fáklya Mónika

        Kérdés: 2019. március 07., 12:28; Megválaszolva: 2019. március 10., 22:52

      • Kérdések és válaszok a témakörben: