L-Thyroxin?

A körzeti orvos javaslatára kerestem fel egy endokrinológust, és azt monták, hogy az immunrendszerem megbolondult, ellenanyagot termel a pajzsmirigy ellen. HA elkezdem szedni az ő általa felírt L-Thyroxint, akkor ez a gyulladás csökkenni fog, csökken az Anti-Tpo értéke is? Félek, ettől a gyógyszertől. Mindenképp hormontablettát kell szednem? Mi van, ha nem szedem? Mi van, ha ez ki sem derül, hogy ilyen gond van? VAlóban NEM SZEDHETEK JÓDOT? MIÉRT NEM? A laboreredmények a következők: THS 8, 267 miU/l 0, 400-4, 000. Szabad T4 9, 86 PMOL/l 7, 75-15, 21. Szabad T3 4, 75 pmol/L 3, 90-6, 90. ANTI-TPO 254, 6 U/mL 0, 0-9, 0. Ezeket a kérdéseket feltettem az orvosnak is de nem igazán kaptam rá választ. Válaszát előre is köszönöm.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Rakk Erika válasza a hypothyreosis témában

Kedves Kérdező! A leirt adathalmazból annyit hámoztam ki, hogy magas a TSH és pozitiv az aTPO. JÓ lenne egy UH lelet is. Én is hormonpótlást javasolnék, de ha semmi panasza nincs, akkor várhat vele. Ha pozitiv az antiTPO a jód még fokozhatja is a gyulladást. A szervezet nem termel elég pajzsmirigy hormont, ezt kell pótolni. Ez nem olyan, mint pl a fogamzásgátló, ahol a normális rendszerbe avatkozunk be hormonálisan.

Dr. Rakk Erika
Dr. Rakk Erika diabetológus, endokrinológus, belgyógyász
Kérdés: 2019. február 24., 15:31; Megválaszolva: 2019. március 20., 22:31
Kérdések és válaszok: Endokrin betegségek
pajzsmirigy, thyroxine mellékhatás
Pajzsmirigy
Tsh ingadozik
Inzulinrezisztencia
Pajzsmirígy