• Inzulin rezisztencia?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Válaszadó! Lombik előtt állok, vércukor és inzulin terhelés eredményeket kell a medd. intézetbe vinnem. A következő eredményeim születtek: 0' vércukor: 4, 7 mmol/l 30' vércukor: 6, 5 mmol/l 60' vércukor: 5, 4 mmol/l 90' vércukor: 6, 3 mmol/l 120' vércukor: 6, 1 mmol/l Inzulin: 8 mIU/L 30 perc: 40, 7 mIU/L 60 perc: 36, 2 mIU/L 90 perc: 39, 3 mIU/L 120 perc: 41, 8 mIU/L Nem tudom milyen adatokat kell még írnom. 40 éves vagyok, vékony sportos testalkatú. A pajzsmirigyemen van göb (mindkét oldalon), TSH értékem jelenleg 2, 27 körül van (nyáron még 2, 7 körül volt, jelenleg csökkenő tendenciában, tavaly 1 egész valamennyi értékem is volt, a TSH értékem ezek szerint változó). Jelenleg sajnos még a lombikot se indítják, mert most éppen cisztákkal küzdök (1-2 darab). Nyáron volt egy normál FSH értékem (10 alatt), azóta ebből is lett kétszer egy nagyon rossz eredményem (30 felett). Úgy tűnik a hormonjaim összezavarodtak. Nyáron még volt egy viszonylag jó vérképem, az őszi vérképben viszont mintha semmi sem lett volna helyén. Közben Inofolicot is szedtem (AMH emelésére), attól tartok ez is bekavarhatott. Sajnos csak 0, 05 körüli amh-t tudok mostanában produkálni. Testsúlyom normális, inkább sovány vagyok. Túlzott szőrösödés egyáltalán nem jellemez. Sajnos a baba sem akar magától összejönni. Azt szeretném megtudni, hogy ez lehet e IR? Ha igen, gyógyszeres kezelés is szükséges lehet vagy csak diéta? Köszönöttel Nagy Márta

        Dr. Tänczer Tímea válasza a témában

        Kedves Kérdező! A kérdés igen összetett, az AMH alacsony, vsz ez a fő probléma. A ciszták és a hormonális eltérések miatt mindenképpen konzultáljon a nőgyógyászával és meddőségi szakemberrel. Igen, kissé magasabbak a terheléses inzulin szintek, manifeszt CH anyagcserezavar nincs. Attól tartok nem ez az elsődleges eltérés, mediterrán diéta, rendszeres testmozgás az mindenképpen szerencsés párhuzamosan a meddőségi további kivizsgálással és kezeléssel. Üdvözlettel: Tánczer Tímea


        Kérdés: 2019. január 11., 12:00; Megválaszolva: 2019. január 21., 14:34

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Modern daganatterápia
        Személyre szabott kezelési terv, mesterséges intelligencia segítségével.
        Tehet a hüvelygomba ellen
        A bórsav jótékony hatása hüvelygomba kezelésére már régóta ismert.
        Allergiás?
        A panaszok ellen védelmet nyújthat az egysejtűek titkos fegyvere.
        Új - Távkonzultáció