• inzulinrezisztencia?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Kedves Doktor Úr/Nő! 7 hetes kismama vagyok, évek óta olyan tünetem van hogy ha 2 óránként nem eszem valamit, akkor remeg a kezem és szédülök. Így tegnap elmentem egy cukorterhelésre, ahol inzulint is néztek. Az értékeket alul leírtam. Miután meg volt a terhelés, rosszul is voltam, nem éreztem biztosnak a lábaimat... Ezután elmentem még egy EKG vizsgálatra hogy az is meglegyen. Ott viszont lett egy jó eredményem és egy nem túl jó(érzetem hogy a szívem is leterhelte a dolog). Szerintük géphiba de ezt hétfőn megtudjuk. Ezen kívül asztmám van, ha ez bekavarhat még ebben a dologban. A lentiek alapján emiatt is lehetett rosszabb az ekg-m? (pár hónapja volt szívultrahangom ahol megállapították hogy nem egyenes a szívbillentyűm így lehet furcsa szívverés érzetem). Kell aggódnom és endokrinológust keresnem? Cukor 0: 4, 9vmmol! L cukor 60 perc: 7, 4 cukor 120 perc: 2, 2 Inzulin 0:5, 1mIU6L inzulin 60 perces: 55, 8 inzulin 120 prces: 4, 7 Homa Ir:1.1

        Dr. Rakk Erika válasza a terheléses vércukor vizsgálat témában

        Kedves Kérdező! Szíves elnézését kérem a megkésett válaszért, melyet technikai probléma okozott. Remélem, minden rendben van Önnel. Küldöm dr Rakk Erika válaszát. Üdvözlettel dr Árki Ildikó rovatvezető Kedves Kérdező! Emiatt a vércukorterheléses eredmény miatt nem kell endokrinológust keresni. ( Nem is értem, miért kellett nézni inzulinszinteket várandósan, meg egyébként is elég az éhomi. ) Nem tudom mennyi a testsúlya. A terhesség előtti tünetek miatt is érdemes alacsony glikémiás indexű ételeket ennie napi többször. Inkább dietetikus kellene felkeresni a probléma miatt.


        Dr. Rakk Erika
        diabetológus, endokrinológus, belgyógyász Itt kérdezhet További orvosok

        Dr. Rakk Erika

        Kérdés: 2018. december 15., 10:26; Megválaszolva: 2019. január 01., 17:53

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Hüvelygomba és fogamzásgátló
        Online konzultáció
        Milyen az online konzultáció megítélése itthon? Bíznak benne az emberek?
        Allergiás?
        Nem az orrunk az egyetlen testrész, amely allergia esetén érintett lehet.