• Okozhatja inzulinrezisztencia a panaszaimat?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktornő /úr, A véleményét szeretném kikérni az alábbi cukor / inzulin terheléses vizsgálatom eredményével kapcsolatban. A vizsgálat okai a következők voltak: - policiszta - két éve nem esek teherbe - pattanások az arcon - menstruációs zavarok Az inzulinrezisztencia merült fel, mint lehetséges magyarázat. Ön szerint a leletem alátámasztja? Érdemes további szakembert felkeresnem? Válaszát és segítségét előre is köszönöm Webbeteg Glükóz 0'(glükóz terhelés elõtt) 5, 4 mmol/L 3, 5 - 6, 1 Glükóz 60' (glükóz terhelés után) 5, 0 mmol/L 3, 1 - 10, 5 Glükóz 120'(glükóz terhelés után) 4, 2 mmol/L 3, 1 - 7, 5 Inzulin 0'(glükóz terhelés elõtt) 4, 4 mIU/L 1, 9 - 23, 0 Inzulin 60'(glükóz terhelés után) 31, 9 mIU/L Inzulin 120'(glükóz terhelés után) 34, 8 mIU/L HOMA-IR 1, 0 - 4, 4

        Dr. Tänczer Tímea válasza a Inzulinrezisztencia témában

        Kedves kérdező! Maga az Ogtt és az inzulin szinten nem utalnak szénhidrát anyagcsere zavarra, de amennyiben csak a PCO áll a meddőség hátterében akkor érdemes túlsúly esetén életmód, illetve gyógyszeres kezelést megpróbálni. Üdvözlettel Tánczer Timea


        Kérdés: 2018. augusztus 27., 14:36; Megválaszolva: 2018. október 04., 09:56

      • Kérdések és válaszok a témakörben: