Kell-e gyógyszer

Tisztelt Dr.Nő! Inzulin rezisztencia szűrésem eredménye: Éhgyomri glükóz plazmából: 4, 6 mmol/ l 60 perces glükóz: 8, 7 mmol/l 120 perces glükóz: 7, 8 mmol/ l Inzulin: 20, 3 mIU/L Inzulin 60 perces: 118, 3 mIU/L Inzulin 120 perces: 105, 3 mIU/L Homa index: 4, 15 Párommal kisbabát szeretnénk, PCOm nincsen Őn szerint indokolt a gyógyszeres kezelés, vagy elég az életmód váltás? Az eredményeim, hogyan befolyásolják teherbe esésem, vagy esetleges terhességem? Válaszát köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Rakk Erika válasza IR vizsgálat témában

Az életmódváltás önmagában elég lehet, ha nincs cikluszavara vagy PCOS szindrómája Ha van, akkor metfromin javasolt. Októbertól áprilisig szedjen napi 2000 NE D3 vitamint.

Dr. Rakk Erika
Dr. Rakk Erika diabetológus, endokrinológus, belgyógyász
Kérdés: 2018. június 17., 12:32; Megválaszolva: 2018. október 28., 21:55
Kérdések és válaszok: Endokrin betegségek
Inzulinrezisztens vagyok?
Szputnyik v oltás
Lehet inzulinrezisztancia?
Dr Fáklya Mónikához: Terhesen...
Magas prolactin szint