• Pajzsmirigy értékeim

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves DoktorNő! Pajzsmirigyalulműködésem miatt évente csináltatok labort, a mostani ez a lelet lenne. Kérdezném, hogy ez optimális-e, vagy a T4 és T3 nagyon alacsonynak számít? A hormonjaim is (ösztrogén, progeszteron)túl alacsonyak? Sajnos nehezen megy a fogyás és szeretném megtudni ebből a leletből kiindulva mit tehetek még pajzsmirigyem és hormonjaim optimális működése érdekében. Gondolkozom a fogamzásgátló elhagyásán, lehet az sem tesz jót, hogy két hormont szedek. Kérem segítségét. (Sportolok, diétázom, vitaminokat szedek, 2 gyermekem már van, terhességet nem tervezek, csak fogyni szeretnék) Köszönöm! M. Dia TSH 1,626 mIU/L Szabad T4 9,27 pmol/L Szabad T3 4,15 pmol/L Anti-tireoglobulin 2,0 U/mL Anti-TPO 0,6 U/mL Ösztradiol <73 pmol/L follikuláris fázis : 99,1 - 447,9 pmol/l ovuláció fázis : 348,7 - 1589,5 pmol/l luteális fázis : 179,9 - 1068,3 pmol/l posztmenopauza : <73,42 pmol/l Progeszteron 1,5 nmol/L follikuláris fázis : 0,98 - 4,83 nmol/l luteális fázis : 16,40 - 59,02 nmol/l posztmenopauza : <0,25 - 2,48 nmol/l I. trimeszter : 15,04 - 161,35 nmol/l II. trimeszter : 61,72 - 144,05 nmol/l Kortizol 409,7 nmol/L

        Dr. Fáklya Mónika válasza a elhízás témában

        Tisztelt kérdező! A nemi hormonok tekintetében ciklusnap ismerete nélkül nem lehet véleményt mondani. Mivel a TSH rendben van, a Letrox adag maradhat változatlan, de ellenőrzést igényel. Ezt gondolom, hogy a kezelő orvosa úgyis tervezi. A helyes étrend kialakításához érdemes lenne dietetikus segítségét igénybe venni.


        Dr. Fáklya Mónika
        endokrinológus, gyermekgyógyász

        Dr. Fáklya Mónika
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2018. január 10., 08:27; Megválaszolva: 2018. január 15., 15:35

      • Kérdések és válaszok a témakörben: