• Pajzsmirigy értékeim

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Kedves DoktorNő! Pajzsmirigyalulműködésem miatt évente csináltatok labort, a mostani ez a lelet lenne. Kérdezném, hogy ez optimális-e, vagy a T4 és T3 nagyon alacsonynak számít? A hormonjaim is (ösztrogén, progeszteron)túl alacsonyak? Sajnos nehezen megy a fogyás és szeretném megtudni ebből a leletből kiindulva mit tehetek még pajzsmirigyem és hormonjaim optimális működése érdekében. Gondolkozom a fogamzásgátló elhagyásán, lehet az sem tesz jót, hogy két hormont szedek. Kérem segítségét. (Sportolok, diétázom, vitaminokat szedek, 2 gyermekem már van, terhességet nem tervezek, csak fogyni szeretnék) Köszönöm! M. Dia TSH 1, 626 mIU/L Szabad T4 9, 27 pmol/L Szabad T3 4, 15 pmol/L Anti-tireoglobulin 2, 0 U/mL Anti-TPO 0, 6 U/mL Ösztradiol <73 pmol/L follikuláris fázis: 99, 1 - 447, 9 pmol/l ovuláció fázis: 348, 7 - 1589, 5 pmol/l luteális fázis: 179, 9 - 1068, 3 pmol/l posztmenopauza: <73, 42 pmol/l Progeszteron 1, 5 nmol/L follikuláris fázis: 0, 98 - 4, 83 nmol/l luteális fázis: 16, 40 - 59, 02 nmol/l posztmenopauza: <0, 25 - 2, 48 nmol/l I. trimeszter: 15, 04 - 161, 35 nmol/l II. trimeszter: 61, 72 - 144, 05 nmol/l Kortizol 409, 7 nmol/L

        Dr. Fáklya Mónika válasza a elhízás témában

        Tisztelt kérdező! A nemi hormonok tekintetében ciklusnap ismerete nélkül nem lehet véleményt mondani. Mivel a TSH rendben van, a Letrox adag maradhat változatlan, de ellenőrzést igényel. Ezt gondolom, hogy a kezelő orvosa úgyis tervezi. A helyes étrend kialakításához érdemes lenne dietetikus segítségét igénybe venni.


        Dr. Fáklya Mónika
        endokrinológus, gyermekgyógyász Itt kérdezhet

        Dr. Fáklya Mónika

        Kérdés: 2018. január 10., 08:27; Megválaszolva: 2018. január 15., 15:35

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Vércukornaplózás
        COVID-19: hivatalos ajánlások
        Tájékoztatók az Egészségügyért Felelős Államtitkárságtól.
        A hüvelyszárazság nem szégyen
        A hüvelyszárazság a mindennapok során kellemetlen tüneteket okozhat.
        Célzott molekuláris terápiák
        Számos daganattípusban áll rendelkezésre célzott terápia.