• Hasimotó - szemdülledés

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktornő! A gyermekem (36 év) Hasimotós/ pajzsmirigy alulmödő beteg. Ezzel kb. két éve kezelik. Kapja a gyógyszert, amit rendesen szed. Néha nagyon kidülled és nagyon piros a szeme. Szeretném megkérdezni, hogy ezen lehete valahogy segíteni, valamilyen cseppekkel, vagy erre van-e valamilyen gyógymód. Nem tudom hogy a szem dülledését befolyásolja-e hogy számítógépen dolgozik, vagy esetleg ez a TSH értékétől is függ. Kb két hónapja jó volt a TSH értéke. Már régen volt ilyen dülledt, piros a szeme. A pirosság többször elő szokott fordulni, arra használ műkönnyet. Az utolsó ultrahang göböt is mutatott ki. Annak ellenőrzésére, februárra kapott időpontot. Köszönöm a válaszát.

        Dr. Fáklya Mónika válasza a pajzsmirigy betegség témában

        Tisztelt kérdező! A fentiek alapján leginkább a számítógép használata okozhatja a szempanaszokat, mert a Hashimoto-thyreoiditis nem okoz ilyen panaszokat. A műkönny használata minden nap javasolt, és a munka közbeni pihenők beiktatása is fontos.


        Dr. Fáklya Mónika
        endokrinológus, gyermekgyógyász Itt kérdezhet

        Dr. Fáklya Mónika

        Kérdés: 2017. december 05., 19:51; Megválaszolva: 2017. december 05., 21:48

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Vércukornaplózás
        COVID-19: hivatalos ajánlások
        Tájékoztatók az Egészségügyért Felelős Államtitkárságtól.
        A hüvelyszárazság nem szégyen
        A hüvelyszárazság a mindennapok során kellemetlen tüneteket okozhat.
        Célzott molekuláris terápiák
        Számos daganattípusban áll rendelkezésre célzott terápia.