• növekedés

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Unokám 14 hónapos, arányos testalkatú, jó mozgású kislány. Minden tekintetben jól fejlődik: önállóan jár, értelmes, lát, hall, kommunikál. Szerető családban él. Vegyes táplálkozás mellet még napi egyszer anyatejet is kap. Vitaminokat, gyümölcsöt eszik. Közepesen jó étvágyú, széklet problémái nincsenek. Orvosi, védőnői gondozás alatt áll, védőoltásokat megkapta. Normál szülés után 3150 gr súllyal jött világra, anyatejes baba. Tehát minden rendben van vele, kivéve, hogy 7 kiló. Vérvizsgálat, UH vizsgálat volt, minden lelete negatív. Mi lehet az oka, hogy nem növekszik? Milyen vizsgálatra lenne szükség, vagy mire kellene fokozottan figyelni? Növekedési hormon probléma? Szülők és a felmenők átlagos testalkatúak. Válaszát várva, üdvözlettel Molnár Enikő

        Dr. Fáklya Mónika válasza a soványság témában

        Tisztelt kérdező! Első körben én gastro-enterológiai vizsgálatot javaslok, hogy kizárják a felszívódási zavart és az esetleges ételallergiát. Ha nincs ilyen probléma a gyermek endokrinológiai vizsgálat is javasolható.


        Dr. Fáklya Mónika
        endokrinológus, gyermekgyógyász Itt kérdezhet

        Dr. Fáklya Mónika

        Kérdés: 2017. október 17., 12:17; Megválaszolva: 2017. október 24., 10:48

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Vércukornaplózás
        COVID-19: hivatalos ajánlások
        Tájékoztatók az Egészségügyért Felelős Államtitkárságtól.
        A hüvelyszárazság nem szégyen
        A hüvelyszárazság a mindennapok során kellemetlen tüneteket okozhat.
        Célzott molekuláris terápiák
        Számos daganattípusban áll rendelkezésre célzott terápia.