• Pajzsmirigy Alulműkődés

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor Nő/Úr! Minden évben elvégeztetek egy teljes vérkép illetve vizeletvizsgálatot szűrés jelleggel. Eddig sosem akadt problémám és most sem mutatott semmilyen eltérést a leletem kivéve egy adatot, ez pedig a TSH. A labor felső referenciaértéke 4, 2000 mIU/L az én eredményem pedig 4, 205 lett, de már csillaggal jelölték. Emiatt az FT4 értékem is meghatározásra került, ami 11, 73 pmol/L lett és ez viszont teljesen a normál értéken belülre esik a határértékek szerint. Kérdésem az lenne, hogy a TSH-ban talált minimális eltérés miatt van e okom aggodalomra (főleg, hogy gyermekvállalás előtt állok éppen egy már sikertelen terhesség után) illetve jelezhet-e ez egy kezdődő pajzsmirigy betegséget? Már bejelentkeztem endokrinológushoz, de sajnos még több, mint 2 hét hátra van az időpontomig, ezért szeretnék addig is a leírtak szerint véleményt kérni egy szakértőtől az interneten olvasható laikus történetek helyett. Előre is köszönöm szépen! Üdvözlettel, Zsófi

        Dr. Fáklya Mónika válasza a TSH témában

        Tisztelt kérdező! Ez a TSH érték a gyermekvállaláshoz kicsit magas, ezért érdemes lenne pajzsmirigy ellenes antitesteket meghatároztatni. Amennyiben ezek magasak, kis adagú hormonpótlás jön szóba, ha nem, akkor jódpótlás javasolt.


        Dr. Fáklya Mónika
        endokrinológus, gyermekgyógyász Itt kérdezhet

        Dr. Fáklya Mónika

        Kérdés: 2017. október 07., 23:30; Megválaszolva: 2017. október 24., 10:45

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Vércukornaplózás
        COVID-19: hivatalos ajánlások
        Tájékoztatók az Egészségügyért Felelős Államtitkárságtól.
        A hüvelyszárazság nem szégyen
        A hüvelyszárazság a mindennapok során kellemetlen tüneteket okozhat.
        Célzott molekuláris terápiák
        Számos daganattípusban áll rendelkezésre célzott terápia.