• L-metilfolát jód nélkül

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Hölgyem, Hasimoto pajzsmirigy betegséggel diagnosztizáltak. Letrox gyógyszerrel sikerült beállítani a TSH értékemet (1, 3). Férjemmel babát tervezünk és a meddőségi szakértő nőgyógyászom azt javasolta kezdjek el szedni terhes vitamint (femibion), mivel a vizsgálatok alapján kiderült, hogy a szervezetem nem tudja a folsavat megfelelő mértékben hasznosítani és metilfolátot tartalmazó vitamint kell szednem. 5 napja szedem és a 3.nap éjjel arra ébredtem, hogy nagyon feszít a torkom, úgy mint amikor nem volt rendesen beállítva a gyógyszerem (Letrox). Az elmúlt két éjszaka pedig arra ébredtem, hogy nagyon ver a szívem. Ilyen még a letrox szedése előtt fordult elő velem. Még a legelső endokrinológus orvosom azt mondta, hogy hasimotonál nem szabad jódot szedni. Viszont nem értem, hogy a másik két endokrinológus, akinél voltam miért mondja azt, hogy szedjek jódot nyugodtan, amikor nem érzem jól magamat tőle. Nem találtam olyan terhesvitamint, ami nem tartalmaz jódot. Sőt patikában egyáltalán nem találtam olyan vitamint, ami folsavat + metilfolátot tartalmaz. Hátha Ön tud ilyen vitamint. A nem patikában beszerezhető vitamin üzletekben van csak ilyen, amiben nem tudom, mennyire bízzak meg. Köszönettel

        Dr. Fáklya Mónika válasza a Pajzsmirigy betegségek témában

        Tisztelt kérdező! Terhesség alatt nem tiltjuk meg a jód szedését mert a gyermeknek szüksége van rá az anyukánál nem okoz gondot ennyi idő alatt.


        Dr. Fáklya Mónika
        endokrinológus, gyermekgyógyász Itt kérdezhet További orvosok

        Dr. Fáklya Mónika

        Kérdés: 2017. február 07., 10:45; Megválaszolva: 2017. március 06., 13:50

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Doktor úr /Doktornő! Szeretnék segítséget kérni, hogy mi okozhatja az elhízásomat és a magas vérnyomásomat. Nagyon szeretnék lefogyni, de nem tudok bármennyire is mozgok, edzek , szerintem nem eszem sokat, de napról napra csak hízok,...
        Jó napot kívánok! Lelet elemzést szeretnék kérni illetve mit és hogyan a továbbiakban? Válaszát előre is köszönöm!!! http://kepkezelo.com/images/lriob0fqzjvh8mkqtnbm.jpeg http://kepkezelo.com/images/9je3vab3uoufzdupv6bu.jpeg...
        3 éve egy labor eredményem magas K szintje miatt (5,9 )ajånlotta a HO nefrológus megkeresèsét.A nefrológus endokrinológushoz küldõtt.Újabb laborok alacsony aldoszterin szintet mutattak 0,97. Azóta Astonint szedek,kezdtem napi fél tablettaval,...
        Tisztelt Orvosok! Évek óta (min 8) erős hajhullással küzdöm, hol enyhül, hol erősödik. Mára már harmad annyi hajam maradt mint előtte. Naponta marékszám szedem össze a hajam, mindenhonnan. Emellett az utóbbi időkben fokozott szőrnövekedés...
        Tisztelt Doktor Nő/Úr! Az édesanyám tüdő- és vastagbél daganattal diagnosztizált (nem áttét). Jelenleg a tüdő daganat áll kemoterápiás kezelés alatt, a vastagbél daganat csak passzázs zavar esetén operálható. A tüdődaganat kezelése...