Lehet pajzsmirigy probléma?

Tisztelt Doktornő! 34 éves nő vagyok. A tüneteim a következők: Nyugalomban is jelentkező légszomj, ami egyik napról a másikra kezdődött, gyakori szívdobogásérzés és időnként magas pulzus, menstruációs zavar (21 napra jött meg, máskor meg két hónapra kimaradt-nem szedek fogamzásgátlót), szorongás, étvágytalanság, fogyás. Páran észrevették hogy szemem furcsán csillog. Ezek a tünetek k.b.: két hónapja tartanak. 4 hónappal ezelőtt, -vagyis amikor még nem voltak ilyen kifejezettek a tüneteim- a TSH-m 1, 190 volt ha jól emlékszem. Vagyis normális tartományon belül. Minden más kivizsgáláson voltam (szív, tüdő, teljes vérkép...stb) minden eredményem negatív. Az lenne a kérdésem érdemes lehet esetleg egy újabb TSH vizsgálat vagy ha az előző rendben volt akkor kizárt a pajzsmirigy betegség? Érdemes lenne elmennem endokrinológiára Ön szerint? Előre is köszönöm válaszát.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Fáklya Mónika válasza a Pajzsmirigy betegségek, Pajzsmirigy témában

Tisztelt kérdező! Igen, javaslom, hogy ismételtesse meg a pajzsmirigy vizsgálatot. Tünetei alapján a pm, túlműködés felmerül.

Dr. Fáklya Mónika
Dr. Fáklya Mónika endokrinológus, gyermekgyógyász
Kérdés: 2016. augusztus 23., 11:22; Megválaszolva: 2016. augusztus 31., 11:09
Kérdések és válaszok: Endokrin betegségek
pajzsmirigy, thyroxine mellékhatás
Pajzsmirigy
Tsh ingadozik
Inzulinrezisztencia
Pajzsmirígy