Gyerek pajzsmirigy

Tisztelt Doktornő! 6 éves kislányommal kapcsolatban kérnék tanácsot. 2009.augusztusban született, kb 125 cm és 23 kg. Jó étvágya van, mondhatni sokat is eszik, édességet is eszik, de szerintem sovány. Nyughatatlan típus, folyton mozgásban van. Naponta egyszer van széklete, viszonylag laza... Minimális tejallergiája van, nem is fogyaszt tejterméket. Izzadékony is, A haja vékony, és a szemét is kissé kidülledtnek látom, férjem szerint csak azért mert vékony az arca. Én is ilyen alkat voltam, de én rossz evő voltam, a kislányom pedig jól eszik. Aggódom, hogy esetleg nincs e pajzsmirigy túlműködése... Ilyen korban mennyire kell ezeket a "tüneteket"komolyan venni? A család úgy gondolja teljesen normális a kislány. Köszönöm Üdvözlettel Gabriella

Dr. Fáklya Mónika válasza pazsmirigy betegség témában

Tisztelt kérdező!

A pajzsmirigy túlműködés nagyon egyszerűen kizárható egy egyszerű vérvétellel. TSH és fT4 szint mérését javaslom. A tünetek alapján akár lehet valóban probléma, de ezt csak igy lehet eldönteni.

Dr. Fáklya Mónika
Dr. Fáklya Mónika endokrinológus, gyermekgyógyász
Kérdés: 2016. április 05., 00:14; Megválaszolva: 2016. április 14., 13:59

Kérdések és válaszok: Endokrin betegségek

pajzsmirigybetegség
Tisztelt Doktornő! A 2. terhességem pajzsmirigy alulműködést hozott ki. Az értékem 18 volt, amit Letrox gyógyszerrel 10re le tudtunk vinni. Tavaly...
Erázs pajzsmirigy UH
Tisztelt Doktornő! Szeretném kérni, hogy ezt az UH leletet elemezze nekem.Köszönöm szépen Kissné Tóth ERika. Milyen állapotban van a pajzsmirigyem?...
Gyógyszer abbahagyásának...
Jó napot! Érdeklődni szeretnék, hogy amennyiben valaki sokáig nagy dózisú szteroidot szed, majd azt hirtelen abbahagyja, milyen tünetei, illetve...
Szédülés, gyomorpanaszok
Tisztelt Doktor Nő! A problémám eléggé összetett. Több hónapja szédülés, nyaki fájdalom étvágytalanság, időnként éjszakai izzadás...
T4 helyett kombinált T3/T4 terápia...
Tisztelt Doktornő! Feleségem (42) pajzsmirigyét 15 éve eltávolították, azóta Eutyrox-ot szed, TSH szintje kontrollált. A kezelés dacára...