Pajzsmirigy

Tisztelt Doktornő! Babát szeretnénk a vőlegényemmel. Most voltam nőgyógyásznál, mindent rendeben talált. 2015.október hónapban voltam vérvételen, ahol néztek sTSH szintet is. A nőgyógyászomnak mutattam a leletet, minden érték normális. Az sTSH szintem 2, 81. A doktor Úr azt mondta, hogy ez alapvetően jó érték, bár a teherbe esést foghatja. Javasolta, hogy endokrinológussal konzultáljak és kérjek tanácsot arra, hogy étrenddel hogy lehetne esetleg csökkenteni ezt az értéket 1 környékére. Gyógyszeres csökkentést nem javasol. Arra szeretnék választ kapni, hogy mik azok az ételek, melyekkel csökkenteni lehet ezt a szintet, vagy esetleg étrend-kiegészítők közül melyek azok, amik hatásosak. Válaszát előre is köszönöm.

Dr. Fáklya Mónika válasza pajzsmirigy betegség témában

Tisztelt kérdező!

Ez az érték jó. Terhességi vitaminkészítményt, ami jódot is tartalmaz, szedhet.

Dr. Fáklya Mónika
Dr. Fáklya Mónika endokrinológus, gyermekgyógyász
Kérdés: 2016. február 15., 13:19 ;Megválaszolva: 2016. február 21., 18:19
Kérdések és válaszok: Endokrin betegségek
Szputnyik v oltás
Lehet inzulinrezisztancia?
Pajzsmirigy alul vagy felülműködés...
Tisztelt Dr. Nő/Úr Arra szeretnék választ kapni, létezik e olyan (hormon) injekciós kezelés kifejezetten pajzsmirigy alul vagy esetleg pajzsmirigy...
Fülcsengés hormonális gondoktól?
Szelén szedése