Hormonzavar lehet?

Kedves Doktornő! A problémám néhány évvel korábban kezdődött, egy időre abbahagytam a fogamzásgátló tabletta szedését, majd újra kezdtem volna, ám számos tünet jelentkezett mellette. Itt sorolnám: enyhe depresszió, gyengeség, izületi és izom fájdalmak, heves szívdobogás- érzés, néha szédülés, esténként hőemelkedés. A tünetek annyira zavaróak voltak a mindennapjaimban, hogy akkor abbahagytam a gyógyszer szedését. Kivizsgáltak (vérvétel, endokrinológia, szívultrahang, nőgyógyászati vizsgálat) , minden eredményem negatív lett, semmit sem találtak, még a TSH vizsgálatnál sem. Később egy nőgyógyász felírta a Nuva Ring gyűrűt, amit használni kezdtem, örültem, mert nem jelentkeztek a tünetek. Majd ezt is felfüggesztettem (huzamosabb ideig nem volt rá szükség) , de nem régiben újra el kezdtem használni, úgy ahogyan elő van írva, a menstruáció első napjától. Ennek egy hete, a menzeszem is nagyon nehezen múlt el, és most úgy érzem, a régen tapasztalt tünetek ismét előjöttek. A kérdésem az lenne, hogy milyen vizsgálattal tudnék a végére járni annak, hogy mi ez, és lehet-e hormonzavar? Válaszát előre is nagyon köszönöm, tisztelettel: Molnár Gitta

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Fáklya Mónika válasza fogamzásgátlás témában

Tisztelt kérdező!

Általában a hüvelygyűrű nem okoz panaszokat, de ha ilyet tapasztal a nem hormonális módszerek jöbónnek szóba. Nőgyógyász endokrinológus felkeresését javaslom.

Dr. Fáklya Mónika
Dr. Fáklya Mónika endokrinológus, gyermekgyógyász
Kérdés: 2016. február 02., 08:02; Megválaszolva: 2016. február 02., 10:54
Kérdések és válaszok: Endokrin betegségek
Fogamzásgátló
Tisztelt Doktornő! 18/19 éves korom óta szedek fogamzásgátlót (jelenleg 25 éves vagyok) . Ezen időszak alatt már 3 különböző tablettát...
Hajhullás és fogamzásgátló...
Egy éve már, hogy hullik a hajam, elvékonyodott és száraz. Fogamzásgátlót szedek 3 éve (Diane 35) és ez nem lehet okozója esetleg? Továbbá lenne...
Anti-tpo magas
Tisztelt Doktor/Doktornő! Labor vizsgálaton voltam és az alábbi eredményeim lettek Tsh 2,090 mIU/L Szabad T4. 14,00 pmol/L Szabad T3. ...
Vérkép eredmény
Pajzsmirigy lelet
Kedves Doktor Úr/Doktornő! A mai napon kapott pajzsmirigy ultrahang leletemről szeretném a véleményét kérni! "A pajzsmirigy lebenyek minimálisan...