Jódbevitel pajzsmirigy alülműködés esetén

Tisztelt Doktornő! Négy éve diagnosztizáltak autoimmun pajzsmirigy alulműködéssel, amire Letrox (75-ös) tablettát szedek. Szeretnék multivitamin készítményt szedni. Problémát okoz-e, ha a vitamintablettában 150 mikrogram jód van (a leírás szerint ez a napi ajánlott bevitel 100%-a)? Válaszát előre is köszönöm.

Dr. Fáklya Mónika válasza pajzsmirigy betegség témában

Tisztelt kérdező!

Jobb lenne jódmentes multivitammin készítményt szednie. A jód ebben a betegségben ellenjavallt.

Dr. Fáklya Mónika
Dr. Fáklya Mónika endokrinológus, gyermekgyógyász
Kérdés: 2016. január 20., 11:50; Megválaszolva: 2016. január 22., 15:30
Kérdések és válaszok: Endokrin betegségek
Szputnyik v oltás
Lehet inzulinrezisztancia?
Pajzsmirigy alul vagy felülműködés...
Tisztelt Dr. Nő/Úr Arra szeretnék választ kapni, létezik e olyan (hormon) injekciós kezelés kifejezetten pajzsmirigy alul vagy esetleg pajzsmirigy...
Fülcsengés hormonális gondoktól?
Szelén szedése