pajzsmirigy

Tisztelt Doktor Úr/Nő! 32 éves nő vagyok, öt éve túlműködő pajzsmiriggyel élek. Időközben kiderült, hogy PCOS-m is van, így a gyermekvállalás csak tolódott A gyógyszeres kezelés (Metothyrin) sikertelen volt, ahogy az első radiojód kezelésem is. A második izotópos kezelést szeptemberben kaptam meg, ennek a következményeként a december 4-i vérvételen 89.4 lett a tsh és az Ft3 és Ft4 is rossz. Szinte ezzel egy időben gyulladt be a jobb mellem. Az elvégzett uh vizsgálat során kiderült, hogy mindkét mellemben több és eltérő méretű ciszta található, amelyből az egyik begyulladt. Erre antibiotikumos kezelést kaptam. Ha rendeződik a hormonháztartás elmúlhatnak-e a ciszták? A későbbiek során alakulhat-e ki ebből rák? Olvastam, hogy a mellrák összefüggésben áll a p.mirigy megbetegedéseivel.Időközben kaptam Euthyrox-ot (75) , de érdemi választ sehol. Egyenlőre az endokrinológushoz és a következő ultrahangos vizsgálatra is csak márciusra kaptam időpontot. Igen tanácstalan vagyok. Előre is köszönöm válaszát!

Dr. Fáklya Mónika válasza pajzsmirigy betegség témában

Tisztelt kérdező!

Mivel kap hormonpótlást a pajzsmirigy funkciója helyre fog állni. Remélhetőleg a cysták is rendbe jönnek. A pajzsmirigy alulműködés és mellrák nincs így kapcsolatban egymással.

Dr. Fáklya Mónika
Dr. Fáklya Mónika endokrinológus, gyermekgyógyász
Kérdés: 2016. január 18., 21:43 ;Megválaszolva: 2016. január 22., 15:26
Kérdések és válaszok: Endokrin betegségek
Szputnyik v oltás
Lehet inzulinrezisztancia?
Pajzsmirigy alul vagy felülműködés...
Tisztelt Dr. Nő/Úr Arra szeretnék választ kapni, létezik e olyan (hormon) injekciós kezelés kifejezetten pajzsmirigy alul vagy esetleg pajzsmirigy...
Fülcsengés hormonális gondoktól?
Szelén szedése