Struma nodos

A pajzsmirigy mk.lebenye megnagyobbofott göbös. A számos göbtől normális szövetstruktura fel sem ismerhető. A legnagyobb elkülönülő göb jobb oldalon 8 mm -es. bal oldalon 9 mm-es. A nyaki érképletek szabadok.Submaidibularis nyálmirigyek épek Jobb oldalon, a mandibulaszöglet alatt egy megnagyobbodott nyirokcsomo van UH vizsgálat.Kérésem milyen súlyos a betegségem. Előre is köszönöm válaszát.

Dr. Rakk Erika válasza pajzsmirigy témában

Kedves Kérdező! A pajzsmirigy göbösödése önmagában nem súlyos. kérdés, társul-e hozzá működészavar, vagyis van-e panasza és milyen a TSH eredménye. A jobb oldalon leirt nyirokcsomóról viszont ez a lelet nem nyilatkozik korrektül, vagy Ön nem irta le, hogy mit irtak véleményben. Egyrészt méret sincs megadva, másrészt gyakorlott vizsgáló a nyirokcsomó alakja alapján el tudja különiteni, hogy felmerül -e esetleg valami rosszindulatúság.

Dr. Rakk Erika
Dr. Rakk Erika diabetológus, endokrinológus, belgyógyász
Kérdés: 2016. január 16., 11:51 ;Megválaszolva: 2016. január 20., 23:24
Kérdések és válaszok: Endokrin betegségek
Mi az oka?
cytologiai beutalo.nyaki UH vizsgalattal mko-i pajzsmirigybenjobb oldalt inhomogen, b.o.rekeszes cystosus gobot irtak le, valamint a nyak jobb oldalan...
Totál thyreoidectomia utáni életmód
Üdvözlöm! Ez év márciusában távolították el a teljes pajzsmirigyemet papilláris carcinoma miatt. Augusztusban megvolt a I-131 terápia is 3700...
kezelt pajzsmirigy alul működés...
Kedves Doktornő! 2011.03.-hónaptól van pajzsmirigy alul működésem, amit a mai napig L-Thyroxin Henning 50mg-os tablettával kezelnek. A napokban derült...
Magas TRAK- ra kellene-e gyógyszert...
Tisztelt Doktornő! 7 hónapja jobboldali endocrin orbitophatiam van, 3 hónapja medrolt szedek, de a szemem állapota nem javul. Minden pajzsmirigy leletem...
Pajzsmirigy
Van egy 4 éves fiam csináltaknála pajzsmirigy vérvételt az első azt mutatta alulmüködése van most csináltak mégegyet erre a háziorvosunk csak anyit...