Inzulin rezisztencia

Tisztelt Doktornő! A következő problémával keresném Önt. 120 perces inzulin rezisztencia vizsgálaton voltam, hogy megtudjam, van-e ilyen jellegű problémám, mert férjemmel immáron 2 éve gyermeket tervezünk, de sajnos egyelőre eredménytelenül. A labor leletem a következőképp alakult: Éhgyomori glucose: 5, 3 mmol/l (referencia értékek: 3, 8 és 6, 0) . 60 perces glucose: 5, 1 mmol/L (referencia értékek: -) . 120 perces glucose: 5, 3 mmol/L (referencia értékek: 4, 1 és 7, 8) . Inzulin: 10, 1 mIU/L (referencia értékek: 3, 0 és 25, 0) Inzulin 60 perc: 60, 5 mIU/L (referencia értékek: -) . Inzulin 120 perc: 50, 3 mIU/L (referencia értékek: -) . Inzulin rezisztencia (HOMA index): 2, 38. Normális: < 2. Valószínű: > 2, 5 (felnőtt) . Diabetes: > 5.0. Ön szerint érdemes-e ezzel a lelettel endokrinológus szakorvost felkeresnem személyesen? Válaszát előre is köszönöm!

Dr. Fáklya Mónika válasza inzulinrezisztencia témában

Tisztelt kérdező!

Ezek nem nagyon rossz értékek, véleményem szerint aerob mozgás és gyorsan felszívódó szénhidrátok kerülése elegendő.

Figyelem! A válasz nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot, diagnózist és terápiát. A kérdésben megfogalmazottakért portálunk nem vállal felelősséget.
Dr. Fáklya Mónika
Dr. Fáklya Mónika endokrinológus, gyermekgyógyász
Kérdés: 2016. január 04., 11:44; Megválaszolva: 2016. január 13., 21:47
Kérdések és válaszok: Endokrin betegségek
Inzulinrezisztencia vizsgálat
Tisztelt Doktornő! Teljes gasztroenterológiai kivizsgálást követően (UH, gyomortükrözés, vastagbél tükrözés, széklet tenyésztés) szeretném...
Pajzsmirigy?
Tisztelt Orvosok! 36 éves nő vagyok. Jelenleg 92kg, 159cm. Az elmúlt fél évben kb 25kg ot híztam. Diéta tartásával nem indult be a fogyás. Az...
Inzulinrezisztencia?
Tisztelt Doktornő/Úr! Sajnos már nagyon régóta próbálok lefogyni, azonban minden próbálkozásom sikertelen. Rendszeresen mérem a kalóriát...
Inzulinrezisztencia?
Tisztelt Doktornő/Doktor Úr! Ezek a laborértékek felvetik inzulinrezisztencia gyanúját? 2 pontos terheléses vizsgálat készült. Éhomi Glukóz 5,2...
Visszatérő IR?
Tisztelt Webbeteg! 9 éve PCOS-t és inzulinrezisztenciát diagnosztizáltak nálam. Egy rövid időszakú gyógyszeres kezelést leszámítva az IR-t...