Inzulinrezisztenciás panaszok?

Tisztelt Doktornő! Előzmények: 2012-ben Mirénát kaptam és 2 hónapon belül +20 kg-ot. A nőgyógyász állította nem attól. Tavaly vizesedés miatt felkerestem egy kardiológust, EKG, UH rendben. Mondta, hogy keressem más területen a tüneteim kiváltó okát. A nőgyógyászom talált egy tojás nagyságú myomát és mirénával együtt eltávolította (2014.okt.) .2014. nov. a medence MRI még mutatott apróbb cisztákat, de arra az volt a válasz: majd eltűnnek. A vérzési rendelleneségekre jangee-t szedek. Fogyókúrázom szinte állandóan, fogyni nem tudok, állandóan fáradt vagyok, hiába alszom, nem tudom kipihenni magam. Evés után pedig szinte leesik a fejem, alig bírok ébren maradni. Egy hete cukorterheléses vérvizsgálatot végeztek nálam. A következő értékeket kaptam: 0 perces értékek: Glükóz: 4, 8 mmol/L; Inzulin: 20, 3 mlU/L 75g cukoros víz elfogyasztását után 120 perces vérvételi eredmények: Glükóz: 7, 3 mmol/L Inzulin: 130, 2 mlU/L A TSH értékem egész jó: 1, 760 mlU/L Kérdésem az lenne, hogy ilyen értékekre elegendő-e a diéta? A konkrét diétát még nem tudom. (Egy hét múlva lesz csak ideje velem foglalkozni a dietetikusnak...) Van olyan kolléganőm, akinek a 120 perces inzulinja 60 lett, és gyógyszert is kapott rá, mert azt mondták neki, az már nagyon magas érték. Az enyém több, mint duplája, és elég lesz csak a diéta? Lehet, hogy a diéta elég, és csak én aggódom túl az egészet, mert nem szeretnék a nőági felmenőim "cukorbeteg" csapatába tartozni. Ön szerint van-e még további tennivalóm? Válaszát előre is köszönöm! Tisztelettel

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Fáklya Mónika válasza inzulinrezisztencia témában

Tisztelt kérdező!

A diéta és a mozgás fontos, ha ez megoldja, elég lehet, de az ön esetében a diabetológusok esetenként már javasolhatnak gyógyszert is.

Dr. Fáklya Mónika
Dr. Fáklya Mónika endokrinológus, gyermekgyógyász
Kérdés: 2015. december 10., 18:55; Megválaszolva: 2015. december 10., 20:43
Kérdések és válaszok: Endokrin betegségek
Visszatérő IR?
Inzulin rezisztencia és pajzsmirigy...
Terheléses vércukorvizsgálat lelet
Tisztelt Doktornő/Úr! Szeretném megkérdezni, hogy terheléses vércukorvizsgálatról az alábbi eredményeim jók-e, vagy fennállhat-e valamilyen...
Inzulinrezisztencia
Üdvözlöm! Másfél éve amikor terhes voltam , csináltak nálam terheléses cukor vizsgálatot. Ott az első vérvétel értèke 5,7 lett majd a 120...
Valóban inzulinrezisztencia?
Kedves Rakk Erika Doktornő! Korábban írtam Önnek, amennyiben ez nem IR, akkor Ön szerint semmilyen cukoranyagcsere-betegség nem áll fent? Most...