Autoimmun betegség

Kedves Doktornő! 21 éves lány vagyok. 3 éve körübelül kiderúlt hogy a TSH szintem 5 egesz felett volt. Nem foglalkoztam vele de egy év múlva emelkedett 25 re a TSH szintem. Nem volt tünetem. Csak az ekczémás bőröm ami gyakran begyullad illetve allergiás vagyok sok krémre. Akkor kiderult hogy autoimmun betegségem van. Szedek rá L thyroxint. Azthiszem 50 mg osat. Egy nap egy egészet es másnap másfelet váltakozva. Azóta az érték csak 5 egesz volt legutóbb egy fél éve. Megint megyek majd kontrollra de ami érdekelne hogy bepuffadt kicsit a lábam a bokámnál. Nem tudom ez mennyire tünet vagy baj e. Aggódnom kéne? Köszönöm a válaszát: Bander Anita Csilla

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Fáklya Mónika válasza pajzsmirigy betegség témában

Tisztelt kérdező!

A TSh optimális értéke 1-2 között van az ön betegségében, a gyógyszert ha most is magasabb lesz a TSH vélhetően emelni kell majd. A bokaduzzanat nem tünete ennek a betegségnek.

Dr. Fáklya Mónika
Dr. Fáklya Mónika endokrinológus, gyermekgyógyász
Kérdés: 2015. december 05., 17:49; Megválaszolva: 2015. december 10., 20:29
Kérdések és válaszok: Endokrin betegségek
Szputnyik v oltás
Lehet inzulinrezisztancia?
Fülcsengés hormonális gondoktól?
Szelén szedése