Inzulinrezisztencia babavállalás előtt

Tisztelt Doktornő! Két kérdéssel fordulnék Önhöz: 1. Én egy 31 éves nő vagyok. Babavállalásra készülünk a párommal. Csináltattam egy vérképet a háziorvossal, és mivel a fructosamin szintem a felső határon volt (minden más rendben volt) , a háziorvos elküldött inzulinrezisztencia vizsgálatra. Ennek eredménye: Éhgyomri glucose - 4, 5 60 perces glucose - 6, 5 120 perces glukóz - 7, 3 Inzulin - 11, 3 Inzulin 60 perc - 67, 4 Inzulin 120 perc - 77, 8 Inzulin rezisztencia (HOMA index) - 2, 26 Érdekelne a véleménye, hogy az eredményeim alapján lehet-e inzulinrezisztenciám. (Édesapám és az ő édesapja is cukorbeteg volt.) 2. A másik kérdésem: Kb 5 éve kihullott a szempillám egy része (bal felső szempillámból kb egy 1, 5 cm-es szakasz hiányzik) , és erősen megritkult a bal szemöldököm is. Kb fél éve a hajam is erősen elkezdett hullani (nem foltosan, hanem úgy általánosságban) . Bőrgyógyász már vizsgált, nem talált megoldást. Kerestek már gócot fogorvosilag, fül-orr-gégészetileg és nőgyógyászatilag is, de nem találtak semmit. Mit tanácsol, hogyan keressem tovább a szempilla, szemöldök és hajhullás okát? Egyéb diagnosztizált betegségem: endometirózis (4 éve tudok róla, egy cm-nél kisebb csomó, folyamatosan járok kontrollra, nem növekszik) Gyógyszert rendszeresen nem szedek (a fogamzásgátlót - Novynette - kb 4 hónapja hagytam abba 13 év után) Válaszát előre is köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Fáklya Mónika válasza pajzsmirigy betegség témában

Tisztelt kérdező!

1. Véleményem szerint enyhe inzulinrezisztencia fennáll. Diéta javasolt. Kerülje a gyorsan felszívódó, finomított szénhidrátokat.

2. Pajzsmirigy funkció vizsgálatát javaslom.

Dr. Fáklya Mónika
Dr. Fáklya Mónika endokrinológus, gyermekgyógyász
Kérdés: 2015. november 01., 22:45; Megválaszolva: 2015. november 08., 17:39
Kérdések és válaszok: Endokrin betegségek
Szputnyik v oltás
Lehet inzulinrezisztancia?
Fülcsengés hormonális gondoktól?
Szelén szedése