Vélemény

Kedves Doktornő! Kérném véleményezze az alábbi értékeket. Ciklus 3.nap PRL 169 mU/l (132-498) FSH 7, 6 U/l (3, 5-9, 2) LH 10, 4 U/l (1, 9-9, 2) Estradiol 102 pmol/l (36, 7-448) Testosteron 1, 9 nmol/l (0, 2-2, 5) Total D vitamin 68, 3 nmol/l (75 felett optimális ) Ciklus 19.nap Progresteron 31, 8 mmol/l (7-51, 2) CA125 15, 8 (0-35) Éhgyomri cukor 5, 3 (3, 9-6) inzulin 11, 2 (25 alatt) 60 perces cukor 4, 3 (3, 9-7, 8) inzulin 45, 7 (45 alatt) 120 perces cukor 4, 5 (3, 9-7, 8) inzulin 51, 6 (45 alatt) Köszönettel Anna

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Fáklya Mónika válasza menses témában

Tisztelt kérdező!

A D-vitamin pótlás javasolt, annak alacsony értéke miatt. Az LH szint kicsit emelkedett. Ez enyhe eltérés. Ha ön túlsúlyos, vagy PCOS -ban szenved, érdemes életmódváltást bevezetnie.

Figyelem! A válasz nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot, diagnózist és terápiát. A kérdésben megfogalmazottakért portálunk nem vállal felelősséget.
Dr. Fáklya Mónika
Dr. Fáklya Mónika endokrinológus, gyermekgyógyász
Kérdés: 2015. október 24., 11:30; Megválaszolva: 2015. október 31., 09:20
Kérdések és válaszok: Endokrin betegségek
LH/FSH arány
Kedves Mónika, Jelenleg egyedülálló és egyelőre gyermektelen, 37 éves nőként a ciklusom felborulása miatt fordulok Önhöz. A korábban viszonylag...
Lehet-e gyerekem?
Tisztelt Doktornő! Pubertáns korom óta szabálytalan a menstruációm. A nőgyógyászom elküldött egy hasi ultrahangra, ahol azt állapították meg...
menstruacios problemak
legelso menstruaciomtol kezdve soha nem volt beallva rendesen volt hogy jott normalisan volt hogy 3 honapig semmi.nogyogyaszom fogamzasgatloval kezelt amig...
laboreredmények mire utalnak
Tisztelt Doktornő! Nekem egy olyan problémám volna hogy két évvel ezelőttig szedtem fogamzásgátló gyógyszert addig renszeresen megjött a...
cukorterhelés
Kedves Doktornő! Az alábbi vércukorterhelés eredményekről szeretném a véleményét kérni (a vizsgálat hyrsitismus gyanú miatt készült, de a...