Lábdagadás

Tisztelt Doktornő! Évek óta vizesedik a bokám, lábfejem. Leginkább menstruációs, és meleg időszakban, de előfordul ezektől függetlenül is csak olyankor enyhébb. Voltam már ortopédián (enyhe bokasüllyedést állapítottak meg, de szerintük ennek semmi köze nem lehet hozzá) , kardiológián (ott is rendben találtak mindent) , és az urológus szerint a veséimnek sincs köze hozzá. Nemrég hallottam arról, hogy a pajzsmirigy is okozhat ilyet. Nekem pajzsmirigy-alulműködést diagnosztizáltak, amire már egy éve, euthyrox 50 mg-t szedek naponta egyet. A TSH értékem így rendben van, de a vizesedés egyáltalán nem múlt el. Önnek mi a véleménye? Legutóbbi laborleletemet csatolom. Ez a ciklusom 6. napján készült. Válaszát előre is köszönöm. Ui.: Az értékek alapján ön szerint fennállhat esetemben az inzulinrezisztencia?

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Fáklya Mónika válasza inzulinrezisztencia vizsgálat témában

Tisztelt kérdező!

Mivel a TSH renodben van, az ok nem a pajzsmirigy betegségében keresendő. A laboreredményei is rendben vannak. IR nem igazolható a lelet alapján.

Dr. Fáklya Mónika
Dr. Fáklya Mónika endokrinológus, gyermekgyógyász
Kérdés: 2015. szeptember 02., 12:52; Megválaszolva: 2015. szeptember 19., 19:42
Kérdések és válaszok: Endokrin betegségek
3 pontos vércukor vizsgálati...
Tisztelt Dokotor Úr/Dokotornő! Érdeklődni szeretnék, hogy az alábbi értékeim utalnak-e IR-ra: Glukoz éhomi: 4, 8 60 perces: 4, 7 120 perces: ...
Inzulinrezisztencia terheléses...
Tisztelt Doktor Úr/Doktornő! Ma kaptam meg a cukor terheléses vizsgálatom eredményeit. Értékek: Éhgyomri vc: 4.2 mmol/l Éhgyomri inzulin: 2.9...
Inzulinrezisztencia vagy sem?
Kedves Doktor (nő)! Nemrég derült fény panaszaim alapján inzulinrezisztenciára. Kicsit pattanásos, zsírosabb a bőröm és combbelsőnél van 1-2...